• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  15 april 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Välkommen till en kreativ och digital miljö där 2D och 3D förenas. Här möter du likasinnade deltagare och personal med passion för animation.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personbevis (Skatteverket) Kopior på betyg/intyg från tidigare studier. (Scannas in digitalt) Personligt brev som beskriver dig själv, intresset för animation samt varför du vill gå utbildningen Portfolio Referenser Gymnasiebetyg

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2024 - 13 jun 2025

Plats för kursen: Molkom

Kostnader: Internatavgift, deltagaravgift och serviceavgift se vår hemsida för aktuell information.

Kontakt: Markus Hanson

Telefon: 010-833 10 04

E-post:
markus.hanson@regionvarmland.se

För dig som vill bli animatör

Animation är en ettårig grundutbildning för dig som vill bli animatör. Inga förkunskaper inom animation behövs, du lär dig animation hos oss.

Målet är att ge dig verktygen för ett yrkesliv som animatör eller förbereda dig för fortsatta studier inom animationsområdet, både i Sverige och internationellt.

Utbildningens fokus ligger på modern digital animation där vi drar lärdom av traditionella principer och metoder för att på bästa sätt lära sig animation från grunden. Med utgångspunkt i animationens grundprinciper får du bland annat göra övningar som omfattar fysik, friktion, och volym. Vi lär ut detta genom 2D-animation, 3D-animation och en kombination, ibland kallad 2.5D.

Utbildningens innehåll

Kursen pågår under 39 veckor

- 2D- och 3D-animation
- Animationens 12 grundprinciper
- Karaktärsdesign
- Karaktärsanimation
- Färgteori
-Skådespeleri
-3D-modellering
-Skissteknik
-Storyboard och Animatic
- Animationshistoria
- Projektarbete

Molkoms folkhögskola och Arts University Bournemouth i Storbritannien har ett samarbete som innebär att efter ett års studier hos oss kan du ansöka direkt till Animation Production. AUB är ett modernt universitet med bra kommunikationer till London, som är mindre än två timmar bort. Skolan är en av Storbritanniens mest ansedda och högst rankade konsthögskolor.

Animation Production är en bred tre-årig utbildning som har tät kontakt med branschen och utbildningen anpassas löpande utifrån aktuella branschkrav. Det finns ett stort fokus på samarbete med andra konstnärliga utbildningar på skolan bland annat film, skådespeleri, musik och mycket annat.

Molkoms folkhögskola

Molkoms folkhögskola har verksamhet i Molkom, Karlstad och Filipstad med totalt cirka 200 kursdeltagare. Det här är skolan för dig som är intresserad av film, skådespeleri, animation eller hälsa. Vi erbjuder också Allmän kurs för dig som behöver skaffa dig behörighet för fortsatta studier, eller förbättra dina kunskaper från grundskola/gymnasium.

Läs mer om skolan

Postadress:
Molkoms folkhögskola
Region Värmland
651 82 Karlstad

Besöksadress: Mejerivägen 3

Telefon: 010-833 10 04
E-post: molkom@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.molkom.nu/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln