Skola:
Storumans folkhögskola
Plats:
Storuman - Västerbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
15 maj

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieutbildning med behörighet till yrkeshögskola eller högskola samt en stor nyfikenhet på människor och personlig utveckling. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 28 maj 2025

Kostnader: Aktuella avgifter finns på vår hemsida.

Kontakt: Gunnar Hedman

Telefon: 073-074 05 44

E-post:
gunnar.hedman@fhsk.nu

Beroendeterapeuter är yrkesverksamma inom missbruks- och beroendevård. Hos oss får du träna dig i att bli expert på att arbeta terapeutiskt med bland annat alkohol, narkotika och spelmissbruk.

Utbildningen är upplagd kronologiskt så att den följer en förändringsarbetesprocess. Den tar sin början i anknytningsarbete med det goda samtalet som grund för att sedan beröra självmedvetenhet, själva förändringsprocessen och avslutningsvis återfallsprevention.

Du kan välja att studera beroendeterapeututbildningen fysiskt på plats i Storuman eller via fjärrundervisning (det vill säga realtidsundervisning på distans).

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Att utbilda framtidens beroendeterapeuter som framgångsrikt vill leda, stötta och coacha andra i förändringsprocesser kopplade till olika typer av beroende genom en gedigen, effektiv och modern kunskapsbas.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://fhsk.nu/utbildningar/beroendeterapeut/

Storumans folkhögskola

Storumans folkhögskola ligger bland mäktiga fjäll och fiskrika sjöar. Många av skolans utbildningar har anknytning till friluftliv och musik, vilket avspeglas av kursutbudet som präglas av natur, skidåkning och musikproduktion. Internat erbjuds i Storuman och Tärnaby.

Storumans folkhögskola är en del av Västerbottens folkhögskola och har Region Västerbotten som huvudman.

Läs mer om skolan

Postadress:
Storumans folkhögskola
Box 3
923 21 Storuman

Besöksadress: Folkhögskolegränd 2

Telefon: 0951-267 80
E-post: info@fhsk.nu
Webbadress: https://fhsk.nu/