Skola:
Umeå folkhögskola
Plats:
Umeå - Västerbottens län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökningar efter den 30 november behandlas i mån av tid.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 7 jun 2024

Kontakt: Therese Mhanna

E-post:
therese.mhanna@umeafolkhogskola.se

Gå Allmän kurs hos oss och ta B-körkort samtidigt! Finns även internatboende i stadsmiljö i mån av plats

Allmän kurs Grund är kunskapsintygande och ger möjlighet till fortsatta studier på gymnasienivå

Du läser svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap och valda delar ur naturorienterande ämnen.

Allmän kurs Grund har även en valbar körkortsprofil. Den går enbart att läsa på heltid och efter beviljat körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Då läser man 40 % profil och 60 % allmänna ämnen på grundläggande nivå. Körkortsprofilen består av körkortsteori för B-behörighet, ett antal individuella körlektioner samt viss branschkunskap inom transport och distribution. Vi följer en utbildningsplan som godkänts av Transportstyrelsen (STR:s PVL och TVL) för behörigheten B.

INTYG & BEHÖRIGHET ALLMÄN KURS GRUND
Kursintyg utfärdas efter ett läsår där de ämnen som den studerande deltagit i anges. Frånvaro anges i intyget om den överstiger 20 %.

Vid avslutade och godkända studier motsvarande årskurs 9 i svenska som andraspråk, samhällskunskap, matematik och engelska ges ett intyg om kunskaper inhämtade på folkhögskola motsvarande grundskolenivå. Om det efterfrågas kan det även ges ett studieomdöme enligt gällande kriterier.

VILLKOR FÖR FULLGJORD KURS
Kursen anses vara fullgjord när den planerade kurstiden är avslutad. Deltagande i kursens aktiviteter, enligt överenskommelse med en godtagbar mängd närvaro (riktmärke 80%), krävs.

Kursen kan räknas in som en del i folkhögskolans krav på studieomfattning.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://umeafolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs-grund-umea/

Jag vill vara en förebild för mina barn

Bayan Abualadas drömmer om att plugga vidare på universitetet. Efter snart fem år på Allmän kurs på Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen är hon nära att nå målet att få gymnasiebehörighet så att hon kan söka sig vidare till högskolan.

Läs hela artikeln

Umeå folkhögskola

På Umeå folkhögskola har du möjlighet att läsa och växa som människa i en trivsam och kreativ miljö. Undervisningen utgår ifrån dina intressen och förkunskaper och det är i gruppens samlade erfarenheter som vi möts till samtal och lärande. Vi erbjuder det du behöver för vidare studier på grund, gymnasie och högskolenivå. Vi har kurser från teologi och transport till kurser i olika språknivåer.

Läs mer om skolan

Postadress:
Umeå folkhögskola
Ekonomstråket 11
907 30 Umeå

Telefon: 090-503 00
E-post: info@umeafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.umeafolkhogskola.se/