Edelviks folkhögskola

I norra Västerbottens vackraste bygder ligger Edelviks folkhögskola. Edelvik är en mötesplats för människor från hela landet, med olika bakgrund och i olika åldrar. Vi tror på kulturen och människans kreativitet – vår undervisning utgår från denna övertygelse  vi tror på konsten, litteraturen, berättandet och teatern. Vi vill uppmuntra våra studerande att söka efter inre styrka och identitet.

edelviks folkhögskola

På Edelvik finns utrymme och rymd för lärande. Våra undervisningslokaler och verkstäder är rymliga och utanför ligger den oändliga norrländska naturen. Vi garanterar snö och kyla. Den trivsamma miljön och skolans engagerade lärare skapar goda förutsättningar för alla att nå sina studiemål. Alla som antas till våra utbildningar erbjuds ett rum på internatet. I Edelviks restaurang serveras lunch alla skoldagar.

"Edelvik har alltid varit den bästa tiden i mitt liv. De år då jag blev bekräftad och förstod att jag hade en uppgift att fylla."
 Tidigare kursdeltagare.

Folkhögskolan ägs av stiftelsen Edelvik som har Svenska kyrkan i Luleå stift som huvudman. Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd och har cirka 100 deltagare.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Edelviks lokaler är tillgängliga för dig som har fysiska funktionsnedsättningar. Allmänna kursens undervisningslokaler är utrustade med hörselslinga.

Hitta hit

Postadress:
Edelviks folkhögskola
Skelleftevägen 1
937 32 Burträsk

Telefon: 0914-795 100

E-post:
info@edelvik.se

Webbadress:
www.edelvik.se

Huvudman:
Stiftelsen Edelvik (Svenska kyrkan i Luleå Stift).

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 46 bäddar

Andra utbildningar på skolan: