Ridlärarutbildning SRL I

Ansökan stängd
Skola:
Hästsportens folkhögskola
Plats:
Strömsholm - Västmanlands län
Längd:
15 veckor distans på 50% studietakt + 7 veckor heltid 100%
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 30 aug 2024

Kostnader: Kurskostnad, se hemsida.

Kontakt: Michaela Skarfors

Telefon: 070-2340357

E-post:
michaela.skarfors@rsflyinge.se

Yrkesutbildning, godkänd av Svenska Ridsportförbundet. Utbildningen är jämförbar internationellt. Yrkesprov ingår i utbildningen Utbildningen sker på Ridskolan Strömsholms välutbildade hästar.

Utbildningen består av två delar: Delkurs 1 har tonvikt på teori inom huvudämnena grundläggande pedagogik, instruktörskunskap, ridlära, hästkunskap samt ridskoleverksamhet. Delkurs 2 innehåller framför allt egen färdighetsträning i ridning (dressyr, hoppning och terräng), undervisningsmetodik, arbeta hästen från marken samt viss teori. Häst och anläggningsvård på Riksanläggningen ingår i utbildningen under delkurs 2.

Möjlighet att avlägga yrkesprov till Svensk Ridlärare I ingår i utbildningen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Det övergripande målet är att SRL I (Svensk Ridlärare I) skall ha kompetens, att med iakttagande av ett gott horsemanship, under arbetsledning men på ett självständigt sätt, sköta ridskolehästar, anläggning och utrustning samt efter gemensam planering utbilda ridskolans elever i grundläggande hästkunskap och ridning enligt Svenska Ridsportförbundets kompetensbeskrivning. Möjlighet att avlägga yrkesprov till Svenska Ridlärare I ingår i utbildningen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.hastsportensfolkhogskola.se/utbildning/ridlararutbildning-srl-i/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Hästsportens folkhögskola

Vi vill i folkhögskolemässiga former, tillsammans med verksamma inom rid-, trav- och galoppsporterna, utveckla, planera och genomföra utbildningar som svarar mot de krav som de studerande och huvudmännen ställer. Vi vill aktivt medverka till ökad allmänbildning, kunskap och medvetenhet, med speciell inriktning mot samspelet mellan människa och häst, samt angränsande intresseområden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hästsportens folkhögskola
Ridsportens Hus
734 94 Strömsholm

Telefon: 0220-430 75
E-post: info@hastsportensfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.hastsportensfolkhogskola.se/