Skapa med återbrukade textilier - gör fint papper

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Billströmska folkhögskolan
Plats:
Kållekärr - Västra Götalands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Kurs med kost och logi: 5 950 kronor.

Kontakt: Owe Björklund

Telefon: 070-4441521

E-post:
info@zenart.se

Kursen är för dig som vill göra eget papper och undersöka papprets möjligheter. Inga förkunskaper krävs bara nyfikenhet och lust att skapa med ett underbart material.

Kursen är för dig som vill göra eget papper och undersöka papprets möjligheter. Inga förkunskaper krävs bara nyfikenhet och lust att skapa med ett underbart material.

Bomulls- och linlump är vår råvara men även andra fibrer används. Vi undersöker papprets och de olika fibrernas möjligheter att skapa i tre dimensioner, brodera, reliefer, laminering, infärgning med jordpigment mm. Enbart fantasin sätter gränserna. Ni kommer även att få veta mer om papprets historia.

Vi håller till i en stimulerande växthusmiljö som är inredd till en fullt utrustad pappersverkstad. Om vädret tillåter kan vi också vara utomhus. Vi håller på mellan klockan 9-17 men verkstaden är även öppen kvällstid. Oömma kläder och förkläde är bra att ha. Har du eget material som du vill använda tillsammans med pappret så kan du gärna ta med det.

Vid för få ansökningar kommer kursen att ställas in. Inställd kurs meddelas en månad innan kursstart.

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Billströmska folkhögskolan

Billströmska folkhögskolan erbjuder internat. Totalt tar vi emot cirka 160 deltagare, med antagning till både vår och höst. Det breda kursutbudet gör skolan till en intressant mötesplats. Skolan ligger vackert på Tjörn och det finns goda bussförbindelser med Göteborg. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Billströmska folkhögskolan
Stenkyrkovägen 16
471 93 Kållekärr

Telefon: 0304-67 65 70
E-post: billstromska.folkhogskolan@vgregion.se
Webbadress: http://www.billstromska.fhsk.se/