Våga måla

Ansökan stängd
Skola:
Billströmska folkhögskolan
Plats:
Kållekärr - Västra Götalands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Kurs med kost och logi: 5 950 kronor.

Kontakt: Marika Stark

E-post:
marika.stark@vgregion.se

En sommarkurs för dig som behöver några dagar att bara fokusera på dig och ditt måleri. Har du aldrig målat förut eller har du fastnat och behöver komma vidare i ditt måleri?

Kursbeskrivning

Under fem dagar i juni på underbara Tjörn har du chans att få upptäcka lusten till måleri! Oavsett förkunskaper är du välkommen till denna sommarkurs där vi provar flera olika tekniker och material. Vi målar i olja, akvarell, akryl och tusch med mera.

Dagarna består både av gemensamma korta uppgifter, genomgångar och samtal men också av mycket tid till eget arbete vid staffliet och enskild handledning av kursledaren. Utöver detta besöker vi vackra Pilane Skulpturpark och Nordiska Akvarellmuséet i Skärhamn.

Fokus på denna kurs ligger i att upptäcka glädjen och nyfikenheten till måleri.

Välkommen!

Material

Ta gärna ta med ditt eget material och få tips och råd av kursledaren hur du använder det på bästa sätt. Det finns verktyg och material till utlåning samt papper till salu för självkostnadspris.

Vid för få ansökningar kommer kursen att ställas in. Inställd kurs meddelas en månad innan kursstart.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.billstromska.fhsk.se/kurser/sommarkurser-2024/vaga-mala/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Billströmska folkhögskolan

Billströmska folkhögskolan erbjuder internat. Totalt tar vi emot cirka 160 deltagare, med antagning till både vår och höst. Det breda kursutbudet gör skolan till en intressant mötesplats. Skolan ligger vackert på Tjörn och det finns goda bussförbindelser med Göteborg. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Billströmska folkhögskolan
Stenkyrkovägen 16
471 93 Kållekärr

Telefon: 0304-67 65 70
E-post: billstromska.folkhogskolan@vgregion.se
Webbadress: http://www.billstromska.fhsk.se/