Upplev Dalsland

Ansökan stängd
Skola:
Dalslands folkhögskola
Plats:
Färgelanda - Västra Götalands län
Längd:
26 juni-30 juni
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Vi har ett begränsat antal platser så vänta inte med din anmälan.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: 4 900 kr i enkelrum. 4 400 kr/person i delat dubbelrum. 2 900 kr utan logi. I priserna ingår mat fr. måndag lunch till fredag lunch, alla inträden, båtresa m.m. enligt program samt reseledare och auktoriserade Dalslandsguider under tre dagar i turistbuss.

Kontakt: Mari Melin/Mari Melin/Johannes Huss

Telefon: 0528-758 80

E-post:
dalslands.folkhogskola@vgregion.se

Båt på Dalslands kanal, stadsvandring i Åmål, örtagården i Dals Rostock och Halmens hus är några av de saker som ingår när vi upplever det vackra landskapet Dalsland och dess historia. 

OBS! Kursen är fullbokad, men varmt välkommen att anmäla dig till vår kölista på Dalslands folkhögskolas hemsida.

Kursinnehåll

  • En heldag på Dalslands kanal, slussa, res genom akvedukten i Håverud, ät en anrik bordsserverad lunch på båten och få med dig en 150-årig historia.
  • Stadsvandring i Åmål genom en av Sveriges unika trästäder från 1700 och 1800-talet.
  • Not Quite är en sjudande konst- och hantverksmiljö i resterna av en pappersindustri som i mitten av 1900-talet var världsledande på sitt område – fascinerande nutid i denna dåtid.
  • Hur halmhatten räddade många i Ärtemark från svälten på 1800-talet, intressant om hur en människas möte med en annan förändrar en bygd, Halmens hus i Bengtsfors är ett det enda museet om halmen och en fantastiskt välsorterad hantverksbutik.
  • EKA-parken berättar om en av Sveriges största industrisaneringar, en kvarts miljard investerades i början av 2000-talet med ett budskap som ska kommunicera 1000-tals år framåt i tiden, helt unikt! Och med intressant koppling till hur Nobelpriset blev svenskt.
  • Dals Rostock, brunnsort med egen örtagård och konstnärsateljé
  • En kort kvällsföreläsning om en av Sveriges främsta landskapsmålare, Otto Hesselbom, ett par av hans tavlor sitter i matsalen där middagen serveras varje kväll. Från Borekullen kan vi se en version av motivet för tavlan ”vårt land” med Kinnekulle i horisonten.

Kursen startar med lunch på måndag och avslutas i samband med lunch på fredagen. Vi reser med buss och har ett bekvämt boende med helpension.

Kost och logi

Du bor med helpension i enkel- eller dubbelrum med eget badrum på skolans fräscha internat. Några kvällar ordnar vi gemensamma aktiviteter för dem som vill. Det finns också tillgång till bibliotek, biljardrum samt vardagsrum med TV.

Bakgrundsbilden

Tavla av Otto Hesselbom

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.dals.fhsk.se/kurser-fargelanda/sommarkurser/upplev-dalsland/

Fler kurser inom: Kultur Historia Natur och kultur

Dalslands folkhögskola

Dalslands Folkhögskola finns i Färgelanda och Trollhättan. På båda skolorna läser du i små grupper med stöttande lärare. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Dalslands folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
458 30 Färgelanda

Telefon: 0528-758 80
E-post: dalslands.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.dals.fhsk.se/