Your Silence Will Not Protect You: Projektåret - distans

Ansökan stängd
Skola:
Kvinnofolkhögskolan
Plats:
Göteborg - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 10 maj 2024

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kostnader: 300 kr /termin

Kontakt: Katja Timgren

Telefon: 031-7803500

E-post:
katja.timgren@kvinnofolkhogskolan.se

Your Silence Will Not Protect You: Projektåret är en skrivarkurs för dig som vill jobba med litterära projekt tillsammans med andra och samtidigt utforska frågor om språk, form och makt. 

“For those of us who write, it is necessary to scrutinize not only the truth of what we speak, but the truth of that language by which we speak it. ”

Feministisk och antirasistisk skrivarkurs

Ett projektår för dig som vill skriva på ett självvalt skönlitterärt skrivprojekt i ett feministiskt och antirasistiskt skrivsammanhang.

Deltid 25%, med tre helgträffar på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg.

Till kursen kan du som har tidigare skriverfarenhet och tillräckliga kunskaper inom feminism och antirasism antas. 

  • På vilka sätt upprätthålls maktstrukturer inom språket?
  • Hur ser relationen ut mellan tid, rum, förtryck och handling?
  • Hur kan vi skapa kollektiva platser där vi kan dela våra egna skrivprojekt med varandra?

Your Silence Will Not Protect You: Projektåret är en skrivarkurs för dig som vill jobba med ett litterärt projekt tillsammans med andra och samtidigt utforska frågor om språk, form och makt. 

Your Silence Will Not Protect You: Projektåret undersöker vi frågor kring språk, makt, form och motstånd i relation till vårt eget och andras skrivande. Med hjälp av seminarier, grupphandledning och arbete i individuella och kollektiva projekt undersöker vi möjligheten för motstånd inom språket. Kursen lånar sitt namn från författaren och aktivisten Audre Lordes tal The Transformation of Silence into Language and Action (1977).

Innehåll

På vilka sätt har litterära former fungerat som en exkluderingsprocess? Vilka former har historiskt uteslutits på grund av vilka kroppar som burit dem? Hur har skrivande människor/sociala rörelser skapat nya formmässiga strategier för att försöka skriva mot makten trots att språket är makten? Vilka svårigheter upplever du i ditt eget skrivande, vad är omöjligt att skriva och varför?

Kursen tar avstamp i postkolonial, feministisk teori, kollektivitet och i folkbildning som pedagogisk erfarenhet. Vi väver samman teori med praktik genom skrivandet och genom skrivövningar, grupphandledning, seminarier och kollektiva arbeten. Exempel på teman är ”subjekt” eller ”temporalitet”. Temana förankras genom litteraturvetenskapliga studier samt genom de frågeställningar och erfarenheter som kursdeltagare och lärare tar med sig.

Vana vid internet och tillgång till dator är ett krav, liksom möjlighet att delta vid ett antal helgträffar.

Följ gärna kursen på Facebook.

Upplägg

Kursen ges på 25 % studietakt över ett år. Tre fysiska träffar sker på skolan (två av dem sker lördag- söndag och en sker söndag- måndag) och däremellan läser du och skriver på distans.

Preliminära datum för kursträffarna läsåret 23/24 meddelas senare. 

Sista ansökningsdag för läsåret 23/24 är 23 maj.

 

Fler kurser inom: Skriva Prosa Manus Dramatik Biografi

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor, transpersoner och icke-binära i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvinnofolkhögskolan
Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Telefon: 031-780 35 00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se
Webbadress: http://www.kvinnofolkhogskolan.se/