Allmän linje: Gymnasienivå

Ansökan stängd
Skola:
Kvinnofolkhögskolan
Plats:
Göteborg - Västra Götalands län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: I samband med att du blir antagen kommer du att kallas till ett informationsmöte. Informationsmötet är en obligatorisk del av ansökningsprocessen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024 - 7 jun 2024

Kostnader: 600 kr/termin. Avgiften täcker visst kursmaterial, försäkring, besök vid utställningar, kaffe/te, osv.

Kontakt: Sofia Lundqvist

Telefon: 031-780 35 00

E-post:
sofia.lundqvist@kvinnofolkhogskolan.se

Den här kursen kan du söka om du studerat minst 1 år på gymnasienivå eller har arbetslivserfarenhet efter avslutad grundskola. Du läser gymnasiegemensamma ämnen för att nå grundläggande behörighet.

 Allmänt

Som studerande på Allmän linje får du en bred allmänbildning och du ökar din medvetenhet om dina egna och omvärldens villkor utifrån ett intersektionellt genusperspektiv. Tillsammans med andra utvecklar du ditt kritiska tänkande och din samarbetsförmåga. Dina kunskaper och erfarenheter är en självklar utgångspunkt i studierna.

Innehåll

Studierna på Allmän linje Gymnasienivå sker i huvudsak tematiskt och utgår ifrån en pedagogik där alla deltar aktivt. Vi har inga prov och mycket få läxor, det som är viktigt är att du är med och deltar i samtalen på lektionerna.

Inom samhällskunskapen undersöker exempelvis vi vad vi egentligen menar med demokrati, vad som orsakar konflikter och hur vi kan hantera dem, hur olika maktordningar ser ut och hur vi kan arbeta mot diskriminering.

I naturkunskapen gör vi experiment och laborationer, vi gör fältstudier och analyser och studerar vilka strategier som finns för en hållbar utveckling.

I historieundervisningen tittar vi på hur maktrelationer sett ut genom tiderna, hur kvinnors och transpersoners liv sett ut och hur människors kamp förändrat samhället och världen.

På religionslektionerna tittar vi på vilka religioner som finns i världen och hur dessa påverkar oss, i filosofin undersöker vi tänkandet och varandet, med varandra och med oss själva.

På lektionerna i svenska och engelska ägnar vi oss åt att läsa, skriva, diskutera och analysera. Vi tränar på att tala inför grupp, vi har bokcirklar, skriver utredande texter, analyserar film och studerar litteraturhistoria.

Du läser matematik nivågrupperat, beroende på dina förkunskaper.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://kvinnofolkhogskolan.se/kurs/gymnasieniva/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor, transpersoner och icke-binära i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvinnofolkhögskolan
Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Telefon: 031-780 35 00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se
Webbadress: http://www.kvinnofolkhogskolan.se/