Allmän linje, estetisk inriktning: Grundskolenivå

Ansökan stängd
Skola:
Kvinnofolkhögskolan
Plats:
Göteborg - Västra Götalands län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Avslutad SFI D eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024 - 7 jun 2024

Kostnader: 600 kronor per termin. Avgiften täcker visst kursmaterial, försäkring, besök vid utställningar, kaffe/te osv.

Kontakt: Paula Carlsson

Telefon: 031-780 35 00

E-post:
expedition@kvinnofolkhogskolan.se

Är du i slutet av dina studier på grundskolenivå eller i början av dina studier på gymnasienivå, och behöver studera i långsam takt? Sök till Allmän linje på Kvinnofolkhögskolan!

Allmänt:

På Allmän linje, estetisk inriktning: Grundskolenivå, kan du avsluta dina grundskolestudier och/eller förbereda dig för vidare studier på Allmän linje: Gymnasienivå. Studierna sker i en mindre grupp.

Innehåll:

Du studerar svenska, engelska, samhällskunskap, naturkunskap och matte på grundnivå, samt estetiska ämnen som musik och bild. Kursen passar dig som behöver träna på studieteknik och öka din självkännedom, oavsett om du behöver gymnasiebehörighet till yrkeshögskola eller om du behöver gymnasiebehörighet till högskola/universitet. I båda fallen kommer du att kunna läsa vidare på Allmän linje gymnasienivå på skolan. Kursen innehåller också studie- och yrkesinformation, studerandedemokrati och IT-kunskap.

All undervisning på skolan har genusperspektiv.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Som studerande på Allmän kurs får du en bred allmänbildning och ökar din medvetenhet om dina egna och omvärldens villkor. På kursen läggs tonvikt vid att träna olika former för lärande. Du utvecklar kritiskt tänkande, självständighet och samarbetsförmåga. Dina erfarenheter är en viktig utgångspunkt för lärandet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://kvinnofolkhogskolan.se/kurs/1799-2/

Kvinnofolkhögskolan

Kvinnofolkhögskolan är en feministisk folkhögskola i centrala Göteborg. Här studerar kvinnor, transpersoner och icke-binära i olika åldrar, med olika bakgrund, mål och studievanor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kvinnofolkhögskolan
Första Långgatan 28 B
413 27 Göteborg

Telefon: 031-780 35 00
E-post: expedition@kvinnofolkhogskolan.se
Webbadress: http://www.kvinnofolkhogskolan.se/