Allmän kurs – Hälsam

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Ljungskile folkhögskola
Plats:
Ljungskile - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
20 maj 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Sökande ska vara behörig för studier på gymnasienivå (godkänt i matematik, svenska och samhällskunskap från grundskola) eller bedöms klara utbildningen. Kunskaper i andra språk än svenska är en fördel. Vårderfarenhet är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Se information på skolans egen hemsida

Kontakt: Karin Engström

Telefon: 0522-68 69 54

E-post:
karin.engstrom@ljungskile.org

En kurs om människan, hälsan och samhället. En förberedande kurs på grundnivå för dig som vill arbeta med människor.

Kursen ger en ökad förståelse för vår omvärld liksom för oss själva. Begrepp som levnadsvillkor, resurser och hållbarhet fokuseras liksom begreppet hälsa utifrån olika perspektiv. Människan som individ och som en del i ett större sammanhang är centralt.

Vi riktar oss till dig som behöver läsa klart grundskolan, som behöver extra träning i svenska eller som vill börja studera igen efter ett längre uppehåll. Vi lägger stor vikt vid deltagande och delaktighet då det är en god grund för lärande. På Ljungskile folkhögskola lär vi tillsammans genom praktiska övningar, grupp- och individuella redovisningar, hemuppgifter, föreläsningar, studiebesök, temaveckor och egen instudering. 

Efter att ha genomfört kursen kommer du att ha behörighet till fortsatta studier på gymnasienivå eller ha en grund för att ta steget ut i arbetslivet. På Ljungskile folkhögskola erbjuder vi yrkesutbildningen undersköterska och inför den utbildningen kan kursen Vårdförberedande vara en bra förberedelse.

Att studera på folkhögskola
På folkhögskolan studerar du tillsammans med andra. Som vuxenstuderande på folkhögskola har du stora möjligheter att påverka och ta ansvar för dina studier. Genom att samarbeta i olika grupper, lär du av och med dina kurskamrater. Deltagare och lärare planerar delar av kursen tillsammans. Ofta studerar vi i teman, då vi läser olika ämnen samtidigt. Ett tema kan handla om till exempel politik, demokrati, mat, miljö eller hälsa. Studiebesök och utflykter är vanligt på våra allmänna kurser. Det är viktigt att du kan studera och närvara på heltid eftersom folkhögskolestudier bygger på deltagande och samarbete.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.ljungskile.org/utbildningar/gymnasieniva/halsam/

Jag tycker om att hjälpa andra människor, till exempel de äldre

Hamid Niazi går Allmän kurs med inriktning mot undersköterska. När han är klar vill han jobba några år på äldreboende och sedan plugga vidare till sjuksköterska.

Läs hela artikeln

Ljungskile folkhögskola

Ljungskile folkhögskola är en plats att växa på. Här kan du skaffa dig en yrkesutbildning, utveckla ett intresse eller läsa in gymnasiekompetens. Vi vill ge utrymme för funderingar över livet och samhället. Respekt för andras åsikter är viktigt. Skolans profil är kultur, livsåskådning och globala frågor.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ljungskile folkhögskola

459 80 Ljungskile

Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11

Telefon: 0522-68 69 00
E-post: folkhogskola@ljungskile.org
Webbadress: http://www.ljungskile.org/