Skola:
Litorina folkhögskola
Plats:
Karlskrona - Blekinge län
Längd:
< 1 år
Studietakt:
10%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 6 mar 2024 - 12 jun 2024

Kostnader: 950 kronor Material och reskostnader tillkommer. I avgiften ingår försäkring under studietiden. Vid särskilda evenemang blir du bjuden på fika.

Kontakt: Ulf Westerholm

Telefon: 0731-473 407

E-post:
ulf.westerholm@litorina.fhsk.se

Har du ett allmänintresse för historia och arkeologi? Vår nya kurs Hemland Blekinge – folkbildning kring arkeologi och historia är en särskild kurs som ges på dagtid en eftermiddag i veckan.

Målgruppen är personer i olika åldrar med allmänintresse för historia och arkeologi samt yrkesverksamme inom området t ex lärare, guider m fl. Syftet är att ge deltagaren en bred historisk allmänkunskap om Blekinge och Östersjöområdet med kompetensutveckling för yrkesverksamma inom området.

Den teoretiska delen av kursen ges på Litorina folkhögskola. Vi gör olika studiebesök med exkursioner till historiska platser och till andra besöksmål av intresse i länet.

Kursen har omväxlande innehåll. Du kommer att bekanta dig med arkeologins teorier och träna ett källkritiskt förhållningssätt till historia och arkeologi. Du får en överblick över Blekinges historia genom bl a studiebesök på museer, arkiv, förråd och Wämöparken samt en exkursion till en fyndplats eller en historisk plats i länet. Litorinas Östersjöprofil leder oss i teorin till några Östersjöländers kulturarv och Unesco:s världsarv Örlogsstaden Karlskrona. Vi gör en dykning i länets marinarkeologi och övar förmågan att läsa det blekingska landskapet.

Kursens innehåll kommer även att bygga på kursdeltagarnas önskemål, erfarenheter och framtidsplaner och främja bildning med dialog och diskussioner. Kursdeltagaren står för eventuella inköp av kurslitteratur. Vid exkursioner i fält rekommenderas oöm och praktisk klädsel. Kursdeltagaren ansvarar för att ta sig till och från studiebesök och står för transportutgifter.

Inga förkunskaper krävs.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://litorina.fhsk.se/

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/