Missionskursen - Testa Mission

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
June folkhögskola
Plats:
Jönköping - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 13 aug 2024 - 5 jun 2025

Plats för kursen: Arken Värnamo

Kostnader: För 28 000 kr ingår alla resor, försäkring samt boende och mat i samband med kursdagar på internat. Även 1000 kr/månad för möblerat boende tillsammans som team. Kurslitteratur, eventuella vaccinationer, samt för eventuella visumkostnader upp till 2000 kr.

Kontakt: Camilla Moberg

Telefon: 070 - 182 00 80

E-post:
camilla@testamission.se

Utbildningen är en yrkesinriktad profilkurs som omfattar två terminer och görs tillsammans med organisationen Testa Mission. Deltagarna får möjlighet att lära sig om vad missionsuppdraget innebär.

I augusti genomförs två veckors introduktion på internat i Sverige där man förbereds genom undervisning, praktisk information, samarbetsövningar mm. Därefter sker utresan till ett annat utbildningsland där man befinner sig under nio månader. Introduktion på plats leds av svensk handledare som introducerar kursdeltagarna för lokal handledare och lärare samt för lokal församling och till de praktikplatser där arbetsplatsförlagt lärande genomförs. 

Efter introduktionen börjar veckorytmen som varvar teoretiska och praktiska studier med bland annat online-lektioner från Sverige, litteraturstudier, samtal, lokal språkundervisning, rapportskrivande mm. Under läsåret kommer man att studera följande kurser: Det kristna uppdraget, Kulturförståelse & kommunikation, Att läsa och förstå Bibeln, Lärjungaskap, Församling, Missionsstrategi, och Media som verktyg. 

I mitten av läsåret möts alla team som är i samma världsdel till kursdagar på internat, då lärare från Sverige kommer ut och undervisar på plats. I maj är det dags för hemfärd till Sverige där man avslutar läsåret tillsammans med kursdagar i Värnamo där man delar erfarenheter, berättar vittnesbörd och uppmuntras att fortsätta leva missionellt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.testamission.se/

June folkhögskola

June folkhögskola  där vägarna möts! June är en skola för utbildning, bildning och gemenskap. Här får du unika möjligheter till studier tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal. June folkhögskola finns mitt i centrala Jönköping.

Läs mer om skolan

Postadress:
June folkhögskola
Västra Storgatan 14, Juneporten
553 15 Jönköping

Besöksadress: Juneporten

Telefon: 036-37 48 00
E-post: info@junefolkhogskola.se
Webbadress: http://www.junefolkhogskola.se/