Danslinjen

Ansökan stängd
Skola:
Lunnevads folkhögskola
Plats:
Vikingstad - Östergötlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Audition, Intervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2024 - 6 jun 2025

Plats för kursen: Dansens Hus, Linköping

Kontakt: Sophia Örnell

E-post:
sophia.ornell@lunnevad.se

Vi är en bred dansutbildning på heltid. Här arbetar du i fyra olika dansgenrer. Nyckelord är kreativa processer, självständighet och hållbarhet. Här kan du utmana och testa dig själv i en trygg miljö.

Mål med kursen

· Att utveckla deltagarnas förståelse, teknik och förmåga att uttrycka sig inom scenisk dans.

· Att ge en bra grund för studier på högskola, ett framtida arbete eller en meningsfull och aktiv fritid inom danssektorn.

· Att ge deltagarna förutsättningar till eget ansvar för sitt lärande och kunskapsbyggande som kan användas i flera aspekter av livet.

 

För oss är det är det viktigt att skapa ett gott arbetsklimat där alla kan utvecklas i sitt eget tempo utifrån sina egna förutsättningar men tillsammans i gruppen. Lärarna på Danslinjen består av ett litet lärarlag med bred kompetens som först och främst handleder deltagarnas egna processer. Utöver det möter man under året hos oss gästlärare i vitt skilda stilar och ämnen.

 

Under hela läsåret har du daglig dansträning i följande genrer; ballet, streetdans, modern och nutida dans samt jazzdans. Du kompletterar dansträningen med fysträning som kondition, styrka, yoga, floorbarre och pilates. Vi lägger stort fokus på dansproduktion, dansimprovisation och komposition. På schemat finns också dansteori för att ge dig ytterligare perspektiv på dansen, tex som en yrkesbransch. Du medverkar i dansföreställningar, åker på studieresor, tittar på professionella dansföreställningar och träffar spännande gästlärare. Vi erbjuder valbara kurser i dansmetodik och pedagogik samt sång. Vi har ett utbyte med Institute of the arts Barcelona i Sitges, Spanien. Dansare hos oss har bland annat fortsatt till Stockholm konstnärliga högskola, Balettakademien Stockholm och Göteborg, Iwanson, Trinity Laban conservatoire of music and dance, PAS och Diambra.

 

Vi hjälper dig att bli den dansare du vill bli!

 

Ansökan

Ansökan till Danslinjen görs i första hand digitalt via länk på hemsidan (Schoolsoft) eller i andra hand via post. Ansökan skall innehålla ifylld blankett, intyg på tidigare studier och/eller arbete, personbevis samt ett personligt brev.

 

Antagning

För att kunna antas bör du ha dansvana från en eller helst flera av dem danstekniker vi arbetar med; modern och nutida dans, streetdans, jazzdans och balett. Efter ansökan kallas du till ett antagningsprov som pågår under en hel dag. Antagningsprovet består av korta dansklasser i alla våra olika dansstilar, en kreativ samarbetsuppgift samt intervju. Vi väger samman följande faktorer – den sökandes förkunskaper i de olika dansämnena, fysiska förutsättningar, kreativitet, musikalitet, rörelsekvaliteter, uttryck och inlärningsförmåga.

Vi söker deltagare som har en stark motivation och god samarbetsförmåga. Vi strävar efter att sätta samman en pedagogiskt fungerande grupp.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Under dina studier hos oss vill vi att du ska utvecklas till den dansare som just DU vill bli. Vi tror att dansare idag behöver ha en bra och stabil grund i flera olika dansstilar. Vi tror också på att dansare av idag behöver ha en förståelse för dans som konstform och som yrkesfält, både nationellt och internationellt. Vi tror också på att alla har ett personligt uttryck och språk i sin dans, detta kan vi hjälpa dig att hitta.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.lunnevad.se//utbildningar/dans/danslinjen-dans/

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Lunnevads folkhögskola

Lunnevads folkhögskola har en estetisk profil. Det både hörs och känns när man närmar sig skolan. Storband, kammarkör, folkmusik, balett, street, skulptur och grafik är några exempel på vad de studerande på skolans speciallinjer förkovrar sig i. Lärarna på dessa linjer är också verksamma som professionella musiker, konstnärer och dansare vilket innebär en hög kvalitet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Lunnevads folkhögskola

583 92 Vikingstad

Telefon: 013-23 49 00
E-post: info@lunnevad.se
Webbadress: https://www.lunnevad.se/