Musiklinjen Betel - Församlingsmusiker

Ansökan stängd
Skola:
Bromma folkhögskola
Plats:
Bromma - Stockholms län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Kostnader: Materialavgift 1800:-/termin samt obligatoriskt förmiddagsfika 25:-/dag

Kontakt: Hannah Holgersson

Telefon: 08-636 23 24

E-post:
hannah.holgersson@brommafolkhogskola.se

Musiklinjen Betel - Församlingsmusiker passar dig som vill arbeta med musik i kyrka och församling, eller göra ett förberedande år inför att söka kantor, kyrkomusiker eller organistutbildning.

Musiklinjen Betel på Bromma folkhögskola är sedan många år en väletablerad musiklinje med gott rykte. Oavsett vilken inriktning du väljer, får du utvecklas individuellt och i grupp. Här möter du lärare som både är bra pedagoger och samtidigt har egen erfarenhet av att jobba med musik inom olika områden. Musiklinjens deltagare går ofta vidare till högre musikutbildning och/eller etablerar sig som musiker efter åren hos oss. För andra blir året på folkis ett roligt år fullt av musik, konserter och nya vänner.

Inriktningen Församlingsmusiker passar dig som vill utvecklas som musiker och människa för att kunna arbeta med musik i kyrka och församling, eller göra ett förberedande år inför att söka kantor-, kyrkomusiker eller organistutbildning. Församlingsmusikerutbildningen är inriktad på att utveckla alla delar av en kyrkomusikers arbetsuppgifter.

Du har undervisning i tre instrument; sång, orgel och klassiskt piano och har även gemensam instrumentlektion och ensemble med alla tre huvudinstrument. Du erbjuds också klassisk ensemble. Dessutom ingår bruksinstrument i kursen. Du får möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper genom körledning, ledarskapsutbildning, samt regelbunden praktik i skolans andakts- och gudstjänstliv och auskultation i församling. Enskilda undervisningsblock som psalmkunskap/lovsång, bruksensemble, notskrivning och liturgik/teologi för gudstjänst, församling och kyrka är moment som förbereder dig för musiklivet i kyrkan. Utbildningen syftar till att göra dig till en genrebred musiker där alla ovan nämnda instrument betraktas som dina huvudinstrument.

Digitalt Öppet Hus: 22 februari kl 15-16 via Facebook (länk på hemsidan). Kan även ses i efterhand.
Öppet Hus på plats: 20 mars kl 16-18

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/musik/forsamlingsmusiker/

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi arbetar med varierande metoder utifrån en tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa, mötas, skapa, växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/