Skola:
Bromma folkhögskola
Plats:
Bromma - Stockholms län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
1 jun 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i sv 2 eller svenska som andraspråk 2. Lämplighet för utbildningen och yrket som är styrkt genom referenser från relevant erfarenhet för yrkesområdet.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Kostnader: Materialavgift 1800:-/termin samt obligatoriskt förmiddagsfika 25:-/dag

Kontakt: Daniel Backgård

Telefon: 08-636 23 16

E-post:
daniel.backgard@brommafolkhogskola.se

Lär dig arbeta främjande med unga genom praktiskt ledarskap, utepedagogik, grupputveckling och friluftsliv under en tvåårig yrkesutbildning till fritidsledare i Stockholm som leder till jobb.
Öppet hus: onsdag 20 mars kl 16-18

Fritidsledarutbildningen är en tvåårig yrkesutbildning med fokus på ledarskap och grupputveckling. Utbildningen ger pedagogisk och metodisk kunskap och de färdigheter du behöver för att arbeta på fritidsgård, i förening, skola och inom omsorgsverksamhet.

Utbildningens profil är praktiskt ledarskap och grupputveckling tillsammans med utepedagogik och friluftsliv. Här får du genom metod och praktik öva ditt ledarskap. Du får också med dig metoder för att arbeta främjande med unga människor.

Undervisningen sker dels i klassrumsmiljö men också i form av studiebesök, praktik och friluftsliv. Vill du vara en person som gör skillnad för ungdomar ska du söka till oss!

Antagningsvillkor

– 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola och med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2.
– Lämplighet för utbildningen och yrket som är styrkt genom referenser som kan intyga att du har relevant erfarenhet för yrkesområdet.
– För att kunna delta i våra expeditioner behöver du kunna simma 200 meter i öppet vatten. 

Du får:

– Utgå ifrån dig själv och dina egna erfarenheter.
– En grupp klasskamrater att arbeta, utvecklas och lära tillsammans av och med.
– En blandning av teori och praktik.
– Handledning och ämneskunskap från flera olika lärare.
– Möjligheter att utmana och fördjupa dig själv och dina kunskaper, förmågor och färdigheter för utifrån dig bli den bästa fritidsledaren.
– En yrkesexamen som fritidsledare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/fritidsledare/

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi arbetar med varierande metoder utifrån en tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa, mötas, skapa, växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/