Lic Personlig Tränare - distanskurs

Ansökan stängd
Skola:
Lillsved Gymnastik- och Idrottsfolkhögskola
Plats:
Värmdö - Stockholms län
Längd:
39 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du bör ha styrketränat regelbundet i minst ett år samt vara förtrogen med konditionsträning och rörlighetsträning. Du bör också ha provat att träna med en personlig tränare.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 23 maj 2025

Träffar:
5 obligatoriska träffar
7 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Se uppgifter på kursens sida på https://lillsved.se/skola/folkhogskola

Kontakt: Christian Sandberg

Telefon: 08-541 385 30

E-post:
christian.sandberg@lillsved.se

Tränings- och hälsobranschen växer stadigt genom att allt fler blir medvetna om hur viktig träning och motion är för hälsa och välmående.

Bli en kompetent licensierad PT i träningsbranschen

Att arbeta som Personlig Tränare passar dig som har ett intresse för träning och hälsa och vill göra din hobby till yrke. Lillsveds PT-kurs har gott rykte i branschen och många vill rekrytera personliga tränare som genomfört sin utbildning på Lillsved.

Lillsveds PT-kurs
Vill du utbilda dig till PT och har tidigare läst kurser inom träning och hälsa eller har tränat/idrottat mycket själv så är det här en kurs för dig. Efter kursen kan du kliva in i en bransch som söker kompetenta tränare. Kursen ger dig de bästa och mest aktuella verktygen för att professionellt hjälpa människor till bättre hälsa och ökad prestation. Den ger dig ett holistiskt synsätt på människan och du får praktiska och teoretiska verktyg för att coacha mot uppsatta hälso- eller träningsmål. Detta genom kunskaper i att utforma individuellt anpassade träningsprogram. Du kommer att få tillämpa dina kunskaper på klienter under kursens gång, vilket leder till en större förståelse och en ökad praktisk skicklighet som du har nytta av i yrket.

Licensiering
Efter genomförd kurs har du möjlighet att licensiera dig till personlig tränare. Efter godkända teoretiska och praktiska prov erhåller du licens som är godkänd av:
1. Almega Friskvårdsföretagen som från 2019 är branschstandard i Sverige. Lillsved Folkhögskola är godkänd för delegerad licensieringsrätt. Licensierade PT från Lillsved och andra godkända utbildare finns registrerade på ptlicens.se.
2. Europe Active, EA, som är är branschstandard i Europa.

Kursupplägg
Kursen består av närundervisning och distansundervisning. Under närträffarna på Lillsved (5 träffar á 5 dagar) arbetar vi intensivt med både praktik och teori. Under distansperioderna förekommer sammanlagt 7 halvdagar digital undervisning. Övrigt distansarbete innebär bl.a basgruppsarbeten, inläsning, rapportskrivning, övning i egen färdighet samt klientarbete. Vi arbetar också med flera digitala verktyg i undervisningen.

Lärarkår
Lärarna på kursen har mångårig erfarenhet och är verksamma i träningsbranschen och idrottsrörelsen samt har högskoleutbildning i de ämnen de undervisar i.

KURSINNEHÅLL

Teoretiska och praktiska delkurser
• Hälsopromotion
• Anatomi och biomekanik
• Fysiologi
• Kost och näringslära
• Beteende och coaching
• Träningslära och träningsplanering
• Entreprenörskap
• Branschkunskap och säljteknik
• Skadelära och säker träning (inkl. HLR)
• Konditionsträning och löpträning
• Styrketräning
• Rörlighetsträning
• Screening och tester
• Anpassad träning – senior, gravid

Ansökan
gör du genom att fylla i kursens ansökningsformulär på lillsved.se. Ansökan ska vara skolan tillhanda senast den 14 april 2024. Därefter skickas information om antagningsprocessen ut via mail till varje sökande.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen kan du kliva in i en bransch som söker kompetenta tränare. Kursen ger dig de bästa och mest aktuella verktygen för att professionellt hjälpa människor till bättre hälsa och ökad prestation. Den ger dig ett holistiskt synsätt på människan och du får praktiska och teoretiska verktyg för att coacha mot uppsatta hälso- eller träningsmål. Detta genom kunskaper i att utforma individuellt anpassade träningsprogram. Du kommer att få tillämpa dina kunskaper på klienter under kursens gång, vilket leder till en större förståelse och en ökad praktisk skicklighet som du har nytta av i yrket.

Med denna kurs ger vi dig en möjlighet att bli en professionell Personlig tränare som även kan arbeta med hälsocoaching i hälso- eller friskvårdsprojekt. Din kompetens utgår från ett holistiskt sätt att se på människan och de krav som ställs på hen och utifrån detta coacha hen mot uppsatta hälso- eller träningsmål.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://lillsved.se/skola/lic-personlig-tranare-distans-deltid

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Lillsved Gymnastik- och Idrottsfolkhögskola

Är du intresserad av idrott & rörelse, hälsa och ledarskap, då är Lillsved Gymnastik - och Idrottsfolkhögskola något för dig. Skolans kurser utgår från ledarskapet och vi utbildar inom idrotts- och hälsoledarskap samt för livet. Som studerande på Lillsved har du stora möjligheter att fördjupa och utveckla dig både teoretiskt och praktiskt inom dessa områden. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Lillsved Gymnastik- och Idrottsfolkhögskola
Lillsvedsvägen 100
139 90 Värmdö

Telefon: 08-541 385 30
E-post: info@lillsved.se
Webbadress: https://lillsved.se/skola/folkhogskola