Filmutbildning med fokus på visuellt berättande

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Edelviks folkhögskola
Plats:
Burträsk - Västerbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökan via arbetsprov. Den 15 april påbörjas den första urvalsprocessen av ansökningar till Filmutbildningen. Därefter behandlas ansökningar löpande i mån om plats.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 9 jun 2025

Kontakt: Edelviks folkhögskola

Telefon: 0914-795100

E-post:
info@edelvik.se

Edelviks filmutbildning vänder sig till dig som vill ta nästa steg i ditt filmskapande.

Filmutbildningen

Här fokuserar vi på ett avancerat visuellt berättande där vi inte bara jobbar i befintliga miljöer – vi skapar nya världar. Tillsammans med skolans skådespelarutbildning och scenografi/attributmakarutbildning tar vi det filmiska berättandet en steg närmare visuellt fulländade produktioner. Vi jobbar med allt från scenografibyggen och tillverkade attribut till avancerad motion capture-teknik, realtidsgrafik, vfx, stunt, mask och kostym. Allt för att skapa en visuellt intressant berättelse.

 

Utbildningsmiljön

Filmutbildningen på Edelvik finns i ett kreativt sammanhang. Som deltagare på utbildningen kommer du att få arbeta produktionsinriktat tillsammans med deltagare på Skådespelarutbildningen och Filmscenografi och attributmakeri. Du kommer också att möta studenter och lärare från utbildningen Datorgrafik för spel och film vid Luleå tekniska universitet. Vi arbetar nära filmbranschen och jobbar aktivt för att få in produktioner i skolans lokaler. Exempelvis gjordes senaste Pantamera-reklamen här.

Som du förstår öppnas det stora möjligheter för den som är kreativ.

Vem är du?

Vi tror att du som söker utbildningen har en viss erfarenhet av att göra egna kortfilmer. Du har kanske gått en grundutbildning eller på egen hand skaffat dig grundläggande kamerakunskaper. Du känner dig väl insatt i grundläggande begrepp inom filmfoto exempelvis bländare, iso, vitbalans. Vi tror att du har ett eget driv och att du skulle beskriva dig själv som kreativ. Du har förmodligen klippt film med vanliga redigeringsprogram såsom Premiere eller Da Vinci Resolve. Kanske har du jobbat i After effects.

När vi fått din ansökan kommer vi att kontakta dig på telefon och prata om dina förväntningar och erfarenheter.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://edelvik.se/filmutbildning-med-fokus-pa-spelfilm/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Edelviks folkhögskola

I norra Västerbottens vackraste bygder ligger Edelviks folkhögskola. Edelvik är en mötesplats för människor från hela landet, med olika bakgrund och i olika åldrar. Vi tror på kulturen och människans kreativitet – vår undervisning utgår från denna övertygelse  vi tror på konsten, litteraturen, berättandet och teatern. Vi vill uppmuntra våra studerande att söka efter inre styrka och identitet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Edelviks folkhögskola
Skelleftevägen 1
937 32 Burträsk

Telefon: 0914-795 100
E-post: info@edelvik.se
Webbadress: http://www.edelvik.se/