Fritidsledarutbildning - hälsa och friluftsliv

Profilkurs, Yrkesutbildning Örebro folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år (80 veckor)
 • Ansök senast:
  15 apr 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Fritidsledarutbildningen är för dig som vill utvecklas som människa och ledare och syftar till att du ska kunna inspirera barn och ungdomar till en aktiv, trygg och meningsfull fritid.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Fullgjord gymnasieexamen med grundläggande behörighet till yrkeshögskola samt särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2. Erfarenhet av ledarskap, föreningsliv och/eller arbete med barn och ungdomar är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 29 maj 2026

Kostnader: 1000:-/termin för skolgemensamma aktiviteter, förmiddagsfika, försäkring, kopiering m.m. Som studerande betalar du själv för litteratur, studieresor, fjällutbildningar. Se vår hemsida för mer info.

Kontakt: Mari Spraak

Telefon: 070-294 94 28

E-post:
mari.spraak@orebrofolkhogskola.se

Om utbildningen

Fritidsledarutbildningen är både teoretisk och praktisk och innehållet ligger nära den verklighet du kommer att möta. Utbildningen är tvåårig och finns på 22 folkhögskolor i landet. Skolorna följer en gemensam utbildningsplan för att säkerställa utbildningens kvalité och relevans för yrkesrollen. Samtidigt har varje skola en egen profil vilket erbjuder de studerande en särskild fördjupning inom profilområdet. Profilen på Örebro folkhögskola är hälsa och friluftsliv.

Skolorna utarbetar gemensamt det utbildningsbevis på genomgången fritidsledarutbildning som skolorna utfärdar, detta bevis är copyright-skyddat och utbildningen du läser på Örebro folkhögskola är dessutom certifierad till SeQF-nivå 5.

Utbildningens innehåll

Utbildningen är för dig som vill utvecklas som människa och ledare. Kurserna du läser syftar till att ge relevant och djuplodad kunskap som förbereder dig för yrkesrollen. Profilen hälsa och friluftsliv genomsyrar hela utbildningen och genom den ges du verktygen för att som ledare kunna utveckla och bedriva den typen av verksamhet på din framtida arbetsplats. Stora delar av kursen ges via praktiska moment såsom utövandet av olika typer av idrotter och estetiska uttryckssätt samt genom vistelser i skog och fjäll.

Följande studieområden ingår i utbildningen:

 • Människans växande och livsvillkor
 • Samhälle, fritidskultur och fritidsarbete
 • Ledarskapsutveckling
 • Fritidsarbetets metodik
 • Fritiden som forskningsfält
 • Hälsa och friluftsliv
 • Arbetsplatsförlagt arbete (APL)

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs har du en fritidsledarexamen och du kommer att kunna inspirera barn och ungdomar till en aktiv, trygg och meningsfull fritid.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.orebrofolkhogskola.se/fritidsledarutbildningen

Fler kurser inom: Idrott Idrottsledare Fritidsledare

Örebro folkhögskola

Vi utgår från en helhetssyn på människan. Vi bejakar mångfalden och verkar för allas delaktighet. Du ska få tillfälle att växa, mogna och få utrymme för funderingar över livet. Vi vill tillsammans skapa ett varmt och öppet studieklimat, där du har rätt att vara sedd och hörd, respekterad och involverad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Örebro folkhögskola
Poesigatan 20 C
703 71 Örebro

Telefon: 019-20 89 70
E-post: info@orebrofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.orebrofolkhogskola.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln