Alpin: Yrkestränare

Ansökan stängd
Skola:
Storumans folkhögskola
Plats:
Storuman - Västerbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieutbildning med yrkes- eller högskolebehörighet. God skidvana. Körkort är fördelaktigt. Du har egen utrustning för barmark och skidåkning och du måste vara medlem i en förening där du kan genomföra praktik.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 sep 2024 - 30 apr 2025

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Kostnader: Aktuella avgifter finns på vår hemsida.

Kontakt: Karoline Åslund

Telefon: 076-146 44 45

E-post:
karoline.aslund@fhsk.nu

Drömmer du om att jobba som alpin skidtränare? Vill du kombinera dina studier med jobb? Då passar vår alpina yrkesutbildning dig!

Vi erbjuder en unik utbildning i samarbete med Svenska Skidförbundet. Vare sig du är nybörjare eller har erfarenhet sedan tidigare, ger vi dig det du behöver för att ta din tränarkarriär till nästa nivå. Hos oss lär du dig om alpin skidåkning, från grunden till de mer avancerade delarna. Du kommer att lära dig hur du kan analysera och coacha skidåkare i alla åldrar, såväl enskilt som i grupp. Hos oss bygger du din kunskap genom såväl teoretiska som praktiska moment.

Utbildningen kombinerar distansstudier på halvtid (50 procent) med fem fysiska träffar, varav åtminstone två i Tärnaby. Efter avslutad och godkänd utbildning är man behörig att genomföra svenska skidförbundets certifiering för elittränare, vilket är ett steg mot en professionell karriär inom den alpina idrotten. Utbildningen pågår från mitten av september till slutet av april. Du har möjlighet till studiestöd från CSN.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbilda blivande tränare till goda ledare och förebilder som vet vad som krävs för att nå den absoluta toppen inom alpin skidåkning och har verktyg för att coacha åkare mot sina mål. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://fhsk.nu/utbildningar/alpin-tranare/

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln

Storumans folkhögskola

Storumans folkhögskola ligger bland mäktiga fjäll och fiskrika sjöar. Många av skolans utbildningar har anknytning till friluftliv och musik, vilket avspeglas av kursutbudet som präglas av natur, skidåkning och musikproduktion. Internat erbjuds i Storuman och Tärnaby.

Storumans folkhögskola är en del av Västerbottens folkhögskola och har Region Västerbotten som huvudman.

Läs mer om skolan

Postadress:
Storumans folkhögskola
Box 3
923 21 Storuman

Besöksadress: Folkhögskolegränd 2

Telefon: 0951-267 80
E-post: info@fhsk.nu
Webbadress: https://fhsk.nu/