Profilkurs – utveckla ett intresse

På folkhögskolornas profilkurser ägnar du din tid åt det du är intresserad av. En profilkurs kan vara inriktad på till exempel musik, media, teater, språk eller hälsa. Profilkurser kallas ibland även för särskild kurs.

Varför ska jag läsa en profilkurs?

Har du en fråga du brinner för? Ett intresse du vill gräva djupare i? Eller kanske några praktiska kunskaper du vill lära dig? Vad du kan läsa på en profilkurs är nästan obegränsat – allt ifrån estetiska ämnen till hälsofrågor, demokrati eller odling. Profilkurser kan vara allt ifrån några dagar till flera år långa. Vissa ges på plats och andra på distans.

Kort sagt: läs en profilkurs om du vill fördjupa dig i något intresse, lära dig ett nytt ämnesområde eller få praktiska kunskaper.  

Vem kan läsa profilkurser?

Folkhögskolan vänder sig till dig som är vuxen, du ska alltså ha fyllt 18 år eller göra det samma år för att kunna söka till folkhögskolans kurser. Vissa kurser kräver speciella förkunskaper eller gymnasieexamen för att du ska kunna söka dem, men vanligast är att profilkurserna är öppna att söka för vem som helst.

Hur söker jag en profilkurs?

Varje folkhögskola har egen antagning till sina kurser. Det brukar stå på kurssidan vad som krävs för att söka. Om du har några frågor kring kursen och ansökan är det bäst att kontakta skolan där kursen ges.

Här hittar du alla Profilkurser »