Allmän kurs distans

Ansökan stängd
Skola:
Malmfältens folkhögskola
Plats:
Kiruna - Norrbottens län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du har behörighet till gymnasiestudier genom avslutade grundskolestudier eller motsvarande från folkhögskola. Du har dator med Internet uppkoppling. Vi kommer att starta och avsluta samtliga lektioner med påslagen kamera.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024 - 20 dec 2024

Träffar:
190 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Serviceavgift: 700kr. I avgiften ingår tillgång till distansplattformen Lektionsakuten och webbaserat utbildningsmaterial.

Kontakt: Susanne Wedholm

E-post:
Susanne.wedholm@kiruna.fhsk.se

Ta del av studierna genom förinspelade lektioner via Lektionsakuten samt diskussioner i mindre grupper som sker via ZOOM. 

På Allmän kurs kan du läsa in behörighet till Yrkeshögskola eller högskola och universitet. Den grundläggande behörigheten motsvarar ett gymnsaieprogram. Beroende på tidigare studiebakgrund och arbete kan du läsa in din behörighet på 1-3 år. Utbildningen är på heltid.

Vår allmänna kurs på Malmfältens folkhögskola erbjuder dig som deltagare möjlighet att möta en och samma pedagog som handleder dig genom dina studier. Det gör vi för att skapa en trygg lärandemiljö för dig och din studiegrupp. Kursen läser du helt och hållet på distans, samt med en individuell studieplan. 

Under ditt första läsår kommer vi fokusera dina studier för en grundläggande behörighet till Yrkeshögskola. Beroende på din tidigare studiebakgrund tar det 1-2 år.

I det utbildningspaketet (Yrkeshögskola) får du kunskaper motsvarande lägst godkänd nivå i följande 7 kurser:

  • Svenska 1
  • Engelska 5 
  • Matematik 1a eller 1b
  • Naturkunskap 1a1
  • Samhällskunskap 1a1                                                                 
  • Historia 1a1
  • Religionskunskap 1

Har du redan behörighet till yrkeshögskola kan vi även erbjuda de ämnen som finns här nedan under läsår 2 och 3 under ditt första läsår hos oss.

Följande läsår (läsår 2 och 3) går det att välja ytterligare utbildnigspaket för behörighet mot högskola och universitet då följande ingår :

  • Svenska 2
  • Svenska 3
  • Engelska 6

Inom utbildningspaketet för behörighet till högskola och universitet erbjuder vi även möjlighet till särskild behörighet genom ämnesstudier i följande valfria ämnen: Matematik 2a eller 2b, Naturkunskap 1a2, Samhällskunskap 1a2, Historia 1a2.

OBS! För att din ansökan skall hanteras behöver du bifoga personbevis, tidigare studieintyg eller betyg.

Innan du ansöker: Gå in på vår hemsida och läs mer om Dina rättigheter på folkhögskola. Information hittar du under fliken: Skola och studier – Elevinformation – Dina rättigheter på folkhögskola

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Uppnått behörighet till Yrkeshögskola eller högskola och universitet.

Det är så viktigt att få fortsätta lära

Carl-Johan Råberg från Lindesberg blir rörd till tårar när han minns sin tid på Kävesta folkhögskola 1967–1969. Över 50 år och ett långt yrkesliv senare är han tillbaka på en folkhögskola för att läsa en sommarkurs i träslöjd.

Läs hela artikeln

Malmfältens folkhögskola

Malmfältens folkhögskola, Sveriges nordligaste folkhögskola, är ett folkbildningscentrum inom Nordkalotten/Barentsområdet. Vi verkar i ett svenskt, samiskt och finskt kulturområde som idag tillförs influenser från hela världen, något som också avspeglas i skolans verksamhet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmfältens folkhögskola
Campingvägen 3
981 35 Kiruna

Telefon: 0980-675 00
E-post: malmfaltens@kiruna.fhsk.se
Webbadress: http://www.malmfaltensfolkhogskola.se/