Media TV-produktion

Ansökan stängd
Skola:
Kaggeholms folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieexamen eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2024

Kontakt: Linda Karlsson

E-post:
linda.karlsson@kaggeholm.se

En tvåårig yrkesinriktad utbildning inom TV-produktion. Du lär dig allt om TV-produktion och berättande i form av text, grafik och inslag. Media TV-produktion handlar om storytelling som berör.

Grundläggande medie- och TV-produktion   
Under det första året lär du dig grunderna inom innehållsarbete och grundläggande medie- och TV-produktion i form av text, bild, ljud och video. Vårt kursupplägg är en mix av journalistik, produktionsplanering och produktionsteknik. 

Du lär dig kamerateknik, inslagsproduktion, redigering och publicering med Adobe Premiere, Photoshop, Lightroom, WordPress och AfterEffects. 

Fördjupning inom TV-produktion och praktik  
Utbildningens andra år består av en fördjupning inom olika TV-format som till exempel dokumentärt berättande och enklare dramaproduktion. Utbildningen avslutas med en praktiktermin.   

Flerkamera- och studioproduktion  
På skolan har vi tillgång till två TV-studior, en större och en mindre, där du får jobba med professionell utrustning. 

Som tekniska verktyg arbetar vi bland annat med BlackMagic Design, Sony och de olika programmen i Adobe Creative Cloud. 

Reportageresa utomlands 
Att jobba utomlands är en dröm för många och under hösten det andra året genomför vi en reportageresa inom Europa.  Kostnaden för resan betalas av kursdeltagarna själva.  

Efter utbildningen 
Utbildningen ger dig förutsättningar att inrikta dig på såväl journalistiska roller inom TV-branschen som mer kommersiella TV-roller inom produktionsbolag, företag och organisationer. 

Våra tidigare kursdeltagare jobbar idag som exempelvis TV-reporter, fotograf, redigerare, sändningsproducent, bildproducent, scripta, sociala medier-redaktör, webbredaktör, videoreporter, content producer, med mera. 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://kaggeholm.se/utbildningar/tvproduktion/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Kaggeholms folkhögskola

På Kaggeholm möts kreativa människor för nya utmaningar. Kommunikation och öppenhet i en flerkulturell miljö där fokus ligger på varje människas egna möjligheter. Här blir man sedd och får växa. Hos oss finns bland annat Media TV-produktion, Media Content-produktion, Musik, Allmän kurs och Bibel.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kaggeholms folkhögskola
Bråvallagatan 11
113 36 Stockholm

Besöksadress: Rörstrandsgatan 5, Stockholm

Telefon: 08-560 222 00
E-post: info@kaggeholm.se
Webbadress: http://www.kaggeholm.se/