Ädelfors folkhögskola

Du kan bo på vårt internat, träffa vänner för livet i en varm folkhögskolemiljö. Du kan läsa behörighetsgivande kurser, profilkurser, yrkesutbildningar, distanskurser, sommarkurser och helgkurser.

Ädelfors folkhögskola

Nyhet! Två nya kurser på Ädelfors folkhögskola:

Allmän kurs grund med inriktning vård- och omsorgsarbete:
Vill du arbeta med människor som är i behov av omsorg, omvårdnad och stöd? Saknar du ett eller flera ämnen från grundskolan? Start den 21 september. Läs mer och ansök nedan.

Vård- och omsorgsbiträde/undersköterska på gymnasienivå:
Här är utbildningen som ger dig anställning och ett viktigt arbete. Utbildningen leder till ett meningsfullt arbete för dig som tycker om att arbeta med människor. Start den 21 september. Läs mer och ansök nedan.

 

OBS: Viktig information om sommarkurser
Ädelfors folkhögskola ställer in sommarkurserna 2020. Ledningen på Ädelfors folkhögskola har  tagit det svåra beslutet att ställa in all kursverksamhet sommaren 2020. Orsaken är det rådande läget i Sverige och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har alla hoppats in i det sista att vi skulle kunna köra kurserna som planerat. Vi känner ett stort ansvar och oro inför att samla många kursdeltagare från olika ställen i Sverige här hos oss och har nu tagit detta beslut. Vi på Ädelfors folkhögskola måste ta vårt ansvar och våra gäster och personalens hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet. Vi tänker nu framåt och då planerar vi för att försöka få igång kursverksamhet under hösten och våren. Är du intresserad av att gå någon kurs under denna tid så håll koll här på folkhogskola.nu och på www.adelfors.nu och www.adelforskonferens.nu.  Där kommer vi att publicera kurser som är på gång. Vi önskar er alla en riktig skön sommar.

Internat
Skolans internat består av ca 100 rum. Rummen är på ca 23 kvm och har dusch/toalett och gemensamt kök. För dig som har behov att bo i ett anpassat boende kan vi erbjuda lägenheter om ett rum och kök på ca 50 kvm.

Fritid
Du erbjuds stora möjligheter till en aktiv fritid. Det finns motionsspår, elljusspår, motionslokaler, paintballbana, tennisbana och bastu. Här kan du spela bangolf, bordtennis, boule, volleyboll, biljard eller prova på bågskytte. Skolan har dessutom ett välsorterat bibliotek samt ett elevcafé där du kan titta på tv, spela spel eller bara umgås.

Känn dig för kurs
För dig som har behov av särskilt stöd eller anpassningar finns det möjlighet att komma till skolan på en känn dig för kurs. Du som studerande har möjlighet att lära känna skolan och personalen samtidigt som vi får möjlighet att bli bekant med dig. En sådan kurs är av stort värde om du funderar på att söka till någon av våra långa kurser.

Tillgänglighet
Våra kurser och utbildningar är också tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Genom vår filial erbjuder vi även Allmän kurs i Jönköping.

• Läs mer på www.adelfors.nu
• Läs mer om filialen på www.jfh.se.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan och samtliga kurser och utbildningar är tillgängliga och öppna för dig med funktionsnedsättning. Vi använder oss av individuellt anpassade studieplaner. Fysisk träning och boendeträning vävs in i studierna. Vi har 29 lägenheter med olika grader av anpassning. På skolan finns assistenter dygnet runt. Assistenterna ger dig stöd och hjälp i undervisningen, i boendet och på fritiden. Språkverkstan är till för dig som har läs- och skrivsvårigheter eller dyslexi.

Hitta hit

Postadress:
Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Besöksadress:
Kunskapens väg 3, Holsbybrunn

Telefon: 0383-571 00
Fax: 0383-500 65

E-post:
info@adelfors.nu

Webbadress:
www.adelfors.nu

Huvudman:
Föreningen Ädelfors folkhögskola, Arbetarrörelsen i södra Sverige.

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
5 mars 2021

Övrig information:
Internat med 100 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Etableringskurs på folkhögskola

Svenska från dag ett