En stor del av utbildningen sker i storköksmiljö där du får träna på olika matlagningstekniker, metoder och hur du använder den utrustning som finns i ett storkök. Du lär dig både att laga mat från grunden och att arbeta med produkter som är anpassade för att laga mat till många.
Utbildningen innehåller också praktik i ett riktigt storkök, så att du får erfarenhet från arbetslivet. Samtidigt går vi igenom de teoretiska kunskaper som behövs för att du ska bli redo att arbeta som storkökskock.
Vi lägger stort fokus på vegetarisk matlagning samt vilka metoder som finns för att kunna arbeta hållbart och klimatsmart i kök.
Undervisningsformen är till stor del praktisk och sker i storkök och metodkök. Teoretiska moment i olika ämnen löper parallellt med det praktiska arbetet.
Heltidsstudier motsvarar 40 timmar per vecka. Minst 20 av dessa timmar är lärarledda lektioner. Utöver detta arbetar man självständigt eller i grupp med praktiska eller teoretiska uppgifter samt projekt. En del av den egna studietiden används till att öva på praktiska moment.
När du studerar på folkhögskola bryts schemat regelbundet för temadagar, samarbeten med andra kurser, studiebesök och föreläsningar.