Broderi grundtekniker - distans

Profilkurs, Distanskurs Västerbergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  15 maj 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Den här kursen ger dig möjlighet att bygga upp en personlig kunskapsbank om stygn och broderiteknik.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: personligt brev. Du behöver egen dator med internet och tillgång till digitalkamera/mobilkamera. Kunskaper i mejlhantering, Word el. dyl. samt digital bildhantering är ett krav.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 31 maj 2024

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Kontakt: Malin Schönning

Telefon: 0290-340 03

E-post:
malin.s.schonning@regiongavleborg.se

Kurslängd: 1 år
Studietakt: 50%

Den här kursen ger dig möjlighet att bygga upp en personlig kunskapsbank om stygn och broderi. Du får en fördjupad historisk förståelse för de olika teknikerna och ett formspråk att inspireras av i ditt eget utövande. Uppgifterna är utformade så att de lätt anpassas efter den nivå man själv ligger på.

Kursen innehåller 8 träffar, vara 4 st är fysiska träffar på skolan. Vi ses varannan gång på plats och varannan gång digitalt via Teams. Vi ses 2 vardagar per träff, och allt som allt blir det ca en träff i månaden. Däremellan får du distansuppgifter och handledning via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning. Tillgång till symaskin underlättar, men all montering går att göra för hand.

Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor på skolan under kursträffarna. Hur mycket materialkostnaderna blir beror på hur mycket du har hemma eller om du behöver köpa nytt.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Utbildningen ger en bred grund i olika broderitekniker.

Fler kurser inom: Textil / Vävning Broderi

Västerbergs folkhögskola

 

Studera på Västerbergs folkhögskola

Du hittar Västerbergs folkhögskola i en naturskön miljö strax utanför Storvik i Sandvikens kommun. Här finns ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola och utbildningar för dig som vill fördjupa dig inom särskilda ämnen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerbergs folkhögskola
Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Telefon: 0290-340 40
E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/vasterberg

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln