Dramapedagogutbildning

Ansökan stängd
Skola:
Västerbergs folkhögskola
Plats:
Storvik - Gävleborgs län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieutbildning eller likvärdig. Erfarenhet av drama/teater, pedagogisk erfarenhet samt arbetslivserfarenhet är meriterande. Den som uppfyller antagningskraven kallas till en antagningsdag den 17 maj med intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023

Kontakt: Karin-Erika Johansson

Telefon: 070-353 91 54

E-post:
karin.erika.johansson@regiongavleborg.se

Dramapedagogutbildningen är en 2-årig konstnärlig och pedagogisk yrkesutbildning med bas i ämnena drama, teater, kommunikation och pedagogik. Utbildningen är på plats på Västerbergs Folkhögskola

Dramapedagogutbildningen är en konstnärlig och pedagogisk yrkesutbildning som ger dig specialkompetens för arbete inom profilämnena drama och teater.

Utbildningen syftar till att utveckla ett pedagogiskt och personligt ledarskap. Att
träna i att leda kollektiva, skapande processer står därför i fokus. 

I ämnet dramapedagogik ingår bland annat dramatiska uttrycksformer, kommunikation och kreativitet. I utbildningen ingår också scenisk gestaltning och didaktik för barn-, ungdoms- och amatörteater.

I teori och praktik studerar vi grupputveckling och ledarskap inom dramapedagogik och teater. Den egna gruppens utveckling och kreativa processer blir en källa till kunskapsutveckling.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Dramapedagogutbildningen ger dig en bred yrkesutbildning och specialistkompetens för arbete inom profilämnena drama och teater i grundskola, gymnasium och högskola, inom folkbildning och föreningsverksamhet, i kulturskolor och kulturprojekt på bibliotek, museer och teatrar samt i hälsopedagogiska projekt. Efter utbildningen kan du genom medlemskap i RAD, Riksorganisationen Auktoriserade Dramapedagoger, bli auktoriserad dramapedagog.
Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln

Västerbergs folkhögskola

 

Studera på Västerbergs folkhögskola

Du hittar Västerbergs folkhögskola i en naturskön miljö strax utanför Storvik i Sandvikens kommun. Här finns ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola och utbildningar för dig som vill fördjupa dig inom särskilda ämnen. Studerar du på Västerberg kan du även välja att bo på skolans internat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerbergs folkhögskola
Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Telefon: 0290-340 40
E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/vasterberg