Skola:
Åredalens folkhögskola
Plats:
Undersåker - Jämtlands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste fylla minst 18 år det år du börjar på folkhögskolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Ca 1500 kr

Kontakt: Nell Ray

Telefon: 0768-356863

E-post:
nell@aredalensfhsk.se

Allmän kurs vänder sig till dig som vill läsa in grundläggande behörighet för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola. 

Åredalens folkhögskola är en plats för livslångt lärande och gemenskap, hållbarhet, skapande, livsåskådning, språk och kulturförståelse. Skolans läge vid fjället präglar skolans alla utbildningar.

Allmän kurs vänder sig till dig som vill läsa in grundläggande behörighet för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola. Vi erbjuder en pedagogisk miljö där dina erfarenheter, värderingar och drivkrafter är viktiga och får ta plats. Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskaper tas till vara.

Hos oss läser du behörighetsgivande kurser integrerat med varandra. Studierna sker tematiskt och ämnesövergripande. Vi vill att du ska ha möjlighet att hitta din egen inlärningsstil, utifrån dina förutsättningar och behov. Vi lägger upp en individuell studieplan tillsammans med dig.

För grundläggande behörighet till högskola och universitet behöver du följande kurser:

  • Svenska/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
  • Engelska 5 och 6
  • Matematik 1a, 1b eller 1c
  • Naturkunskap 1a1
  • Samhällskunskap 1a1
  • Historia 1a1
  • Religion 1

Du kan också läsa in vissa andra behörigheter.

Under våra valbara kurser kan du välja en inriktning på din utbildning. Det innebär att du under vissa perioder två dagar i veckan kan välja kurser såsom; keramik, friluftsliv, fjällkunskap, ledarskap, konst, självhushåll, tro och liv.

Kontakta kursansvarig eller studievägledare om du vill veta mer.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://aredalensfhsk.se/utbildningar/allman-kurs/

Jag lärde jag mig att vara den person jag faktiskt är

Zach hoppade av gymnasiet, i stället började han på Allmän kurs. Där fick han stöd att skriva texter som han hade haft svårt för tidigare. Två år senare har han börjat på samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Göteborgs universitet.

Läs hela artikeln

Åredalens folkhögskola

Åredalens folkhögskola ligger strax utanför Åre, omgiven av en fantastisk natur med närhet till mäktiga fjäll, vacker vildmark och spännande äventyr. Detta präglar stor del av skolans kursutbud och aktiviteter. Här kan du bredda din kunskap, utvecklas som människa och hitta vänner för livet. Här finns en närhet mellan deltagare och personal, där kunskap och vänskap går hand i hand!

Läs mer om skolan

Postadress:
Åredalens folkhögskola
Hålland 290
837 96 Undersåker

Telefon: 0647-66 55 00
E-post: info@aredalensfhsk.se
Webbadress: http://www.aredalensfhsk.se/