KRIK-linjen

Ansökan stängd
Skola:
Åredalens folkhögskola
Plats:
Undersåker - Jämtlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år det år du önskar att börja på KRIK-linjen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Ca 5900kr. Undervisningen är avgiftsfri. Kostnaden täcker resor, hyra av utrustning, vissa idrottsaktiviteter och kopiering. Liftkort för ca 4-5 kursdagar i skidbacken ingår inte i studieomkostnaden.

Kontakt: Lina Sjörén

Telefon: 0647-665500

E-post:
lina@aredalensfhsk.se

IDROTT - BIBEL - FJÄLL! Vill du testa många spännande idrotter samtidigt som du får lära dig mer om Bibeln och den kristna tron - Allt i en fantastisk fjällmiljö? Då är KRIK-linjen rätt för dig!

KRIK-linjen är en ettårig utbildning på Åredalens folkhögskola som arrangeras i samarbete med organisationen KRIK, Kristen idrottskontakt. Året innehåller en fantastisk mix mellan idrottsaktiviteter, bibelundervisning och ledarskap där du kommer få utmanas och utvecklas som person. Du kommer att få testa på många nya sporter och aktiviteter med fokus på fjällmiljö. 

Gemenskapen på skolan kommer bli en stor del av livet och du kommer att träffa människor som kanske blir vänner för livet. Du kommer även få uppleva hur det är att bo nära fjällen och vilken fantastiskt vacker natur det finns.

Kursbeskrivning

De flesta veckorna är det undervisning klassvis måndag–onsdag och valbara kurser med övriga kursdeltagare på skolan torsdag–fredag. Under året kommer klassen vara indelad i mindre team som kommer jobba mycket med bibelläsning, samtal, teamträning och andra uppgifter.

Du kommer tillsammans med din klass vara med och arrangera olika event. Läsåret kommer också att innehålla fjällturer både på barmark och på snö. Du kommer även att få möjlighet att träna ditt ledarskap praktiskt. En kväll i veckan kommer du tillsammans med några kursdeltagare ha praktik med fokus på idrott t.ex. genom att driva en lokalavdelning eller vara ledare i en lokal idrottsförening.

Delar av kursinnehållet:

  • Lärjungaskap: Praktisk vägledning i vad det innebär att följa Jesus i vardagen.
  • Bibelkunskap: Kunskap om Bibelns böcker samt redskap till fördjupning och tolkning.
  • KRIK: Kunskap om KRIK som organisation och arbetssätt
  • Idrott: Prova på, leda och utvecklas inom olika idrotter. Hitta glädjen i att idrotta och träna oavsett nivå och förkunskap. Fokus ligger på sport och aktiviteter som utövas i fjällmiljö så som skidor, vandring och cykling. Men även bollsporter, lekar och individuella idrotter.
  • Friluftsliv: Grunderna i friluftsliv med fokus på fjället under olika årstider och väder.
  • Ledarskap: Undervisning och praktisk träning i ledarskap och gruppdynamik.
  • Event: Planering och genomförande av event av olika slag, bland annat i samarbete med lokala församlingar.
Välkommen till Åredalens folkhögskola och KRIK-linjen – ett år fyllt av idrottsglädje, trosglädje och livsglädje!Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://aredalensfhsk.se/utbildningar/krik/

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Åredalens folkhögskola

Åredalens folkhögskola ligger strax utanför Åre, omgiven av en fantastisk natur med närhet till mäktiga fjäll, vacker vildmark och spännande äventyr. Detta präglar stor del av skolans kursutbud och aktiviteter. Här kan du bredda din kunskap, utvecklas som människa och hitta vänner för livet. Här finns en närhet mellan deltagare och personal, där kunskap och vänskap går hand i hand!

Läs mer om skolan

Postadress:
Åredalens folkhögskola
Hålland 290
837 96 Undersåker

Telefon: 0647-66 55 00
E-post: info@aredalensfhsk.se
Webbadress: http://www.aredalensfhsk.se/