Introduktion fjällvandring

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Åredalens folkhögskola
Plats:
Undersåker - Jämtlands län
Längd:
4 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19 jun 2023 - 22 jun 2023

Kostnader: Kursomkostnad 400 kr. Kost 1440 kr. Logi bokas separat.

Kontakt: Ingegärd Hägglund

Telefon: 0647 665500

E-post:
sommarkurs@aredalensfhsk.se

Är du nyfiken på fjället och fjällvandring? Tillsammans med vår professionelle fjällguide lär vi oss grunderna i fjällvandring och fjällvett.

Är du nyfiken på fjället och fjällvandring? Då är detta kursen för dig! Tillsammans med vår professionelle fjällguide lär vi oss grunderna i fjällvandring och fjällvett. Under våra vandringsdagar går vi igenom moment som karta/kompass, flora/fauna och fjällvett/-säkerhet. Dagarna fylls av fjällvandring på närliggande fjäll, gemenskap, vila och lärtillfällen ute på fjället. Vi är ute i alla väder! Kursen kräver grundläggande kondition, då vandringarna är på stigar mellan ca 6 km och ca 1 mil/dag. Varje deltagare har med sig egen utrustning/kläder såsom underställ, regnkläder, varm jacka/tröja, mössa, vantar, termos, ryggsäck, vattenflaska, stabila skor/kängor, solglasögon, solskyddsmedel, sittunderlag, varma sockar, och första förband. I kursen ingår karta, kompass och lån av vindsäck (gruppvis).

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.aredalensfhsk.se

Fler kurser inom: Prova på-kurser

Åredalens folkhögskola

Åredalens folkhögskola ligger strax utanför Åre, omgiven av en fantastisk natur med närhet till mäktiga fjäll, vacker vildmark och spännande äventyr. Detta präglar stor del av skolans kursutbud och aktiviteter. Här kan du bredda din kunskap, utvecklas som människa och hitta vänner för livet. Här finns en närhet mellan deltagare och personal, där kunskap och vänskap går hand i hand!

Läs mer om skolan

Postadress:
Åredalens folkhögskola
Hålland 290
837 96 Undersåker

Telefon: 0647-66 55 00
E-post: info@aredalensfhsk.se
Webbadress: http://www.aredalensfhsk.se/