Argentinsk tango

Ansökan stängd
Skola:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Plats:
Jönköping - Jönköpings län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 7 aug 2023 - 11 aug 2023

Kostnader: Information om kostnad för kost och logi, material m m, se Svf:s webbsida, www.svf.fhsk.se.

Kontakt: Ewa Gustafsson

Telefon: 036-30 69 08

E-post:
konferens@svfkonferens.se

En kurs för dig som vill känna glädjen, lekfullheten och sensualismen  i argentisk tango! Efter kursen behärskar du såväl tango som milonga och tangovals.

Kursen vänder sig till dig som vill börja dansa tango och till dig som vill repetera tangons grunder.

Argentinsk tango är en musikgenre och en pardans från tidigt 1900-tal med ursprung i Buenos Aires immigrantkvarter. Den variationsrika musiken ger utrymme för att uttrycka glädje, lekfullhet, retsamhet, sensualism, dramatik och melankoli. Ibland beskrivs tango som "livet på tre minuter"!

I kursen arbetar vi med tangons grunder och de baskunskaper som krävs för att dansa argentisk tango. Redan efter första dagen kan du ge dig ut på dansgolvet! Vi fokuserar på att gradvis öka din medvetenhet om rummet, kroppen, musiken och din partner.

Kursen omfattar danserna milonga och vals som dansas tillsammans med tango på det sociala dansgolvet och du bekantar dig med de mest kända orkesterledarnas musik. Ett roligt inslag i kursen är att du också kommer att få prova på Tango Mindfulness.

Kläder

Vanliga vardagskläder går bra, men inte för åtsittande. Det är bra om skorna har en sula med bra "glid" på golvet. Vill du dansa i klackskor, bör du ha sko med rem.

Bra att veta

Anmälan i par är att föredra, men det går att anmäla sig som singel, så skapar vi par efter hand. När du anmäler dig, anger du om du vill dansa som följare eller förare eller om du kan tänka dig att testa båda rollerna. Under kursen kommer vi i vissa grundelement att byta roller för att öka förståelsen för förar- respektive följarrollen. Maxantal deltagare: 12 par - alltså 24 personer.

Kursledare

Jarmila Zavodanova och Christer Holmberg: Vi träffades första gången på en tangokurs och efter en gemensam resa till Buenos Aires bestämde vi oss för att börja undervisa tillsammans. Det har sedan blivit många tangoresor runt om i världen och på en resa till Bali kom vi i kontakt med en undervisningsmetod som bygger på ett större och vidare perspektiv på tango. Vi utbildade oss därför sommaren 2020 till Neurotango Practitioner i Berlin. Vår mission är att skapa glädje och personlig utveckling genom kraften i tangon.

Max 24 deltagare 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen behärskar du såväl tango som milonga och tangovals.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.svf.fhsk.se/utbildning/tangokurs/

Fler kurser inom: Dans Tango

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/