Collegelinje

Ansökan stängd
Skola:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Plats:
Jönköping - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymn, högskoleförberedande examen från gymnasiet eller motsvarande från Allmän kurs eller från Komvux. Lägst betyget E i engelska 5 och 6 eller Godkänd i engelska B. Intervju via Zoom eller Google Meet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 10 maj 2024

Plats för kursen: Vårterminens studier är av Svf förlagda till North Park University, Chicago, USA.

Kostnader: För information om kostnader, se Svfs webbsida: https://www.svf.fhsk.se/om-skolan/kostnader/

Kontakt: John Ahlström

Telefon: 036-30 69 68

E-post:
john.ahlstrom@svf.fhsk.se

Collegelinjens hösttermin läser du på Svf och vårterminen på North Park University (NPU) i Chicago. Nyckelord för detta läsår är kulturutbyte, gemenskap, resor samt personlig utveckling.

Plugga i Sverige och i USA

Är du intresserad av ett utbytesprogram med USA tillsammans med en klass? Då är Collegelinjen något för dig! Här får du först studera en hösttermin på Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) med fokus på förberedelser inför studierna i USA, vilket innebär bl a amerikansk historia och identitet, etik och moral, amerikansk politik och engelska i både tal och skrift. Under vårterminen är du, tillsammans med klassen du gått i under hösten, på North Park University (NPU) i Chicago, där du får testa på att läsa deras kurser. Allt detta görs med en tydlig grund i folkhögskoleupplevelsen som innefattar personlig utveckling, att vara en individ i en grupp m m.

Resor

Utöver den stora resan i januari till NPU i Chicago, räknar vi med att kunna genomföra ett par kortare studieresor under höstterminen. De senaste resmålen har varit Stockholm och Berlin. För den som väljer att inte följa med på de studieresorna får ett schema på Svf för de dagarna.

Ansökan

Du ansöker digitalt via Svf:s hemsida. I ansökan ska du ladda upp ett personbevis för studier, examensbevis/betyg, foto av dig själv samt skriva ett personligt brev (gärna på engelska) där du berättar lite om dig själv samt varför du vill gå Collegelinjen.

Det är bra om du har ett uppdaterat pass och en egen laptop när du börjar Collegelinjen. 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du förväntas behärska engelska i tal och skrift på en nivå som möjliggör fortsatta studier eller arbete med engelska som huvudspråk. Du har insikt i kulturella skillnader och likheter mellan länder. Du har goda kunskaper i olika politiska system, studiesystem och samhällsförhållanden. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.svf.fhsk.se/utbildning/college/

Södra Vätterbygdens folkhögskola

Södra Vätterbygdens Folkhögskola (Svf) är sedan 1919 en mötesplats för idéer, inspiration, kunskap, personlig utveckling och utbildning. Här kan du höja din kompetens, skaffa dig en yrkesutbildning eller förbereda dig för studier på högskola/universitet. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Vätterbygdens folkhögskola
Mångatan 10
554 39 Jönköping

Telefon: 036-30 69 00
E-post: svf@svf.fhsk.se
Webbadress: https://www.svf.fhsk.se/