Turism & Äventyr - Yrkesutbildning

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Grimslövs folkhögskola
Plats:
Grimslöv - Kronobergs län
Längd:
3 terminer
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
6 sep 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 3 år gymnasium eller motsvarande, gärna erfarenheter från resor och friluftsliv samt arbete med service.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kontakt: Kursansvarig

Telefon: 0470-763700

Vill du ha ett yrke där du får chansen att ge andra människor en härlig upplevelse? Längtar du efter att få resa och äventyra så sök till vår spännande yrkesutbildning! 

Skicka in din ansökan så kommer vi att kontakta dig för en digital kurspresentation och intervju. 

Med turism och äventyr på schemat

Vi erbjuder tre intensiva terminer med lärorika upplevelser inom turism- och äventyrsbranschen samt 18 veckors praktik. På vår yrkesutbildning blandar vi teori med praktik och verklighetstrogna case, allt för att du skall få en god grund att stå på i din framtida karriär. Du kommer att utveckla din kompetens inom service, guideteknik och ledarskap. Har du ett genuint intresse för värdskap och upplevelser passar vår turismutbildning för dig. Genom kortare och längre praktikperioder och projektarbeten, specialiserar du dig och knyter kontakter inom ditt intresseområde och framtida yrke.

Kursinnehåll

Utbildningen har fyra huvudområden som genomförs parallellt med varandra och i många fall sammanflätade, för att nå bästa effekt. Inom dessa huvudområden hittar du ett stort antal delkurser där du både får en introduktion till ämnet men även har möjlighet till fördjupningar.

 • Turism & Resor
 • Natur & Friluftsliv
 • Guidning & Reseledare
 • Personlig utveckling                           

En stor del av utbildningen är lärande nära kopplat till branschen. Vi varvar vi därför teoretiska föreläsningar och praktiska övningar med projekt, studiebesök och studieresor. Vi besöker företag inom transport-, event, logi- och besöksnäringen.

LIA – Lärande i arbete; arbetsplatsförlagd utbildning och praktik

Du får tre veckors arbetsplatsförlagd utbildning med praktik under den andra terminen och hela 15 veckor under den tredje. Den tredje terminen genomförs i form av distansundervisning med kursträffar och är yrkesförberedande. 

Specifika kurskostnader

Kostnaderna för tre terminer uppgår till ungefär 25 000 kr, plus flygbiljetter. Detta belopp används till specialkurser, studiebesök/resor, aktiviteter och litteratur. För vissa studieresor tillkommer det extra kostnader och då har du möjlighet att ansöka om merkostnadslån hos CSN. Du betalar kostnaderna med 2 500 kr per månad under termin ett och två. Under den tredje terminen betalar du i anslutning till respektive arrangemang samt vid terminsavslutning.                          

Ett spännande arbete väntar i turistbranschen.

Med vår kurs i bagaget får du en bred kompetens inom områdena turism och äventyr. Du kan arbeta som reseledare, äventyrsguide eller kryssningsvärd eller varför inte arrangera mässor och events? För dig som vill starta eget ger vår utbildning dig en bred bas inom turism att bygga ditt företagande på.

Vi öppnar din dörr till branschen!

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Med vår utbildning i bagaget får du en bred kompetens inom områdena turism, friluftsliv och service. Efter utbildningen kan du välja att arbeta på hotell, flygplats, resebyrå eller eventbolag. Du kan arbeta som reseledare eller äventyrsguide? Eller varför inte arrangera mässor, konferenser och events? Under utbildningen har du fått möjlighet att utveckla dig själv och haft otroligt roligt på köpet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.grimslovsfolkhogskola.se/turism/turism-aventyr/

Fler kurser inom: Turism

Jag har faktiskt hittat världens bästa jobb!

Att tävla i Robinson är långt ifrån hennes första utmaning i vildmarken. I 25 år har Annki Nilsson varit kursansvarig för utbildningen Turism och äventyr på Grimslövs folkhögskola och inspirerat deltagare i vått och torrt.

Läs hela artikeln

Grimslövs folkhögskola

Vår inriktning är friskvård, hälsa och kultur i ett brett och spännande perspektiv. Vi ger dig kunskap genom studier och upplevelser. Din personliga utveckling står i centrum, oavsett om du väljer oss för att förbereda dig inför vidare studier eller för att gå direkt ut i arbetslivet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Grimslövs folkhögskola
Huvudbyggnaden
342 55 Grimslöv

Telefon: 0470-76 37 00
E-post: fh-grimslov@kronoberg.se
Webbadress: https://www.grimslovsfolkhogskola.se/