Konstskola på nätet grund - distans

Ansökan stängd
Skola:
Malmfältens folkhögskola
Plats:
Kiruna - Norrbottens län
Längd:
21 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 30 platser. Antagningen är baserad på turordning efter ansökningsdatum. Besked om du antagits meddelas innan sommaren.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 5 jan 2024

Träffar:
2 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Avgiftsfri. Det tillkommer kostnader för material och kurslitteratur. Två gruppuppgifter, obligatoriska Två schemalagda digitala möten, obligatoriska

Kontakt: Nina Hedman

E-post:
nina.hedman@kiruna.fhsk.se

Ger grundläggande kunskaper i teckning och akvarell, utvecklar deltagarens förmåga att arbeta självständigt, skapar förutsättningar för vidareutveckling inom bild och form.

 

Utbildningens syfte och mål är att förse deltagarna med teckningens och måleriets grunder, att vidga den konstnärliga blicken och känslan samt att utveckla deltagarnas förmåga att arbeta forskande.Utbildningen bidrar till att bredda intresset för och delaktigheten i kulturlivet med ett gemensamt forum för konstupplevelser och länkar där alla delar med sig. Genom att också visa sina och se andras bilder lär deltagarna sig av varandras olika bildvärldar samt sätt att arbeta och uttrycka sig på.

 

Att lära sig teckna och måla sker bäst med praktiska laborationer och regelbunden träning.Därför bygger kursen på aktivt deltagande, dvs att eleven tränar varje vecka på olika tekniker och uttrycksmöjligheter inom teckning och akvarell. Träningen anpassas efter deltagarnas förkunskaper och erfarenheter där deltagaren kan själv välja komplexiteten i sitt utförande av de uppgifter som presenteras. Läraren kommenterar alla individuella övningar som produceras i kursen med förslag på fortsatta övningar och studier.

 

Studier kommer att bedrivas genom ett gemensamt kursforum och utbildningens gemensamma lärande i grupp sker genom frågeställningar runt kursinnehåll och konst i både gruppuppgifter och olika gruppforum.

 

OBS. Information till dig som söker studiemedel (CSN) och läser en annan utbildning, på deltid, samtidigt som Konstskola på nätet.

Tänk på detta! Om du läser parallella studier och kurserna har olika studietider (dvs. kurserna har olika start- och slutdatum) kan din ersättningsnivå komma att påverkas (bli lägre under din totala studietid). Det eftersom att du under vissa veckor har deltidsstudier.

Kontakta CSN för att höra om vad som gäller för dig och hur din ekonomi kan påverkas om du kombinerar olika utbildningar med olika studietider.

Innan du ansöker

Innan du ansöker. Gå in på vår hemsida och läs mer om Dina rättigheter på folkhögskola. Information hittar du under fliken: Skola och studier – Elevinformation – Dina rättigheter på folkhögskola

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren har grundläggande kunskaper i teckning och akvarell och har utvecklat förmågan att arbeta självständigt med konstnärliga uttryck. Utbildningen har gett förutsättningar för en vidare utveckling inom bild och form genom att förse deltagaren med de kunskaper som är nödvändiga för studier på högre nivå.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://malmfaltensfolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Malmfältens folkhögskola

Malmfältens folkhögskola, Sveriges nordligaste folkhögskola, är ett folkbildningscentrum inom Nordkalotten/Barentsområdet. Vi verkar i ett svenskt, samiskt och finskt kulturområde som idag tillförs influenser från hela världen, något som också avspeglas i skolans verksamhet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmfältens folkhögskola
Campingvägen 3
981 35 Kiruna

Telefon: 0980-675 00
E-post: malmfaltens@kiruna.fhsk.se
Webbadress: http://www.malmfaltensfolkhogskola.se/