Att ta dig vidare! - Nå nya mål - distans

Ansökan stängd
Skola:
Malmfältens folkhögskola
Plats:
Kiruna - Norrbottens län
Längd:
19 veckor
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Utifrån ställda frågor för personligt brev i ansökningslänk. Tillgång till dator med internetuppkoppling. Antagning: Påbörjas under december.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 jan 2023 - 2 jun 2023

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Kursen är kostnadsfri.

Kontakt: Petra Pihl

Telefon: 070-255 23 16

E-post:
petra.pihl.natbildarna@folkbildning.net

Sitter du fast i en tillvaro där du inte vet hur du ska ta dig vidare? Vill du få verktyg att utveckla din potential, hitta din drivkraft och förverkliga dina mål? – Då är det här kursen för dig!

Det här är kan vara den viktigaste terminen i ditt liv, där du investerar i dig och din framtid.  Lyft dig själv och lär dig komma vidare i livsmål, stora som små. Lär känna och utveckla dina personliga egenskaper, ta dig förbi hinder och hitta nya vägar framåt. Under reflektionsuppgifter kopplat till din vardag går vi igenom en utvecklingsprocess tillsammans.

KURSEN VÄNDER SIG TILL DIG SOM VILL:

· Ta dig vidare från där du idag är, hitta ditt fokus och arbeta för att uppnå nya mål.

· Utveckla din drivkraft och dina personliga egenskaper för ditt målarbete.

· Se dina hinder och förebygga dem.

· Ifrågasätta dina invanda beteenden, lära dig tänka i nya banor och bygga gynnsamma rutiner.


UR KURSINNEHÅLLET:

· Vad har jag med mig, vad behöver jag och vart är jag på väg?

· Hitta mitt fokus och staka ut mål.

· Skapa strukturer och en närande omgivning.

· Egenskaper som tar mig mot målen, vad kan och vill jag förändra?

· Lär mig se mina hinder, och ta mig förbi dem.


UPPLÄGG:
Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar med återkoppling från kursledare och övriga kursdeltagare skriftligt via nätet. Undervisningen sker i samspel med andra kursdeltagare i en grupp där alla tillsammans följer en gemensam studietakt varje vecka. (Kursen går inte att släpa efter med och läsa ikapp i efterhand ensam.) En förutsättning för att kunna genomföra kursen är att du är beredd på att göra reflektioner kring dina egenskaper och ha ett erfarenhetsutbyte kring detta med andra. Du är anonym inför övriga kursdeltagare.


Undervisningen sker helt på distans via din egen dator och ett digitalt utbildningsprogram. Programmet är gratis och du som deltagare får all information du behöver för att komma igång i samband med kursstarten. Enda kravet är tillgång till dator (ej läsplatta) och stabil internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna. Kursen har inga fysiska träffar eller schemalagda lektioner. Du arbetar på egna tider som passar dig men med några deadlines att förhålla dig till varje vecka där alla moment har närvaroplikt. Du förväntas att studera ca 4 timmar varje vardag må – fr (men studietiden går ibland även förlägga flexibelt på annat sätt som du önskar under veckan). För att klara kursen behöver du kunna läsa en viss mängd text på skärm varje vecka.

Tveka inte att höra av dig till ansvarig kursledare om du har några funderingar eller vill veta mer. Vi hoppas att din studietid ska bli så bra som bara möjligt för dig!CITAT FRÅN TIDIGARE DELTAGARE:

”Att läsa den här kursen har varit ett av de bästa besluten i mitt liv! Det har gett mig så mycket mer än jag kan beskriva i ord; Insikter, boost, verktyg, svar, värme och… massa, massa steg framåt.”

”Jag har verkligen älskat denna kurs! Jag har aldrig varit med om något liknande! Så mycket omtanke, konstruktiv feedback, ärlighet och utmanande och roliga uppgifter. Jag har fått vrida och vända på mina egna perspektiv, och tillsammans har vi alla vuxit så mycket som människor och i våra värderingar.”

”Wow vilken kurs! Den här terminen har varit såå viktigt för mig. Jag har fått massor av insikter om mig själv som jag letat efter så länge och som jag tar med mig vidare i resten av livet.”

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursens målsättning är att du som deltagare ska få prova på olika metoder för att kunna se nya vägar och möjligheter, stärka dina förutsättningar och olika egenskaper som du behöver för att ta dig vidare mot det du önskar. Kursen ger dig verktyg och teoretisk och praktisk övning i att utveckla personliga egenskaper och drivkraft för att uppnå mål.

Malmfältens folkhögskola

Malmfältens folkhögskola, Sveriges nordligaste folkhögskola, är ett folkbildningscentrum inom Nordkalotten/Barentsområdet. Vi verkar i ett svenskt, samiskt och finskt kulturområde som idag tillförs influenser från hela världen, något som också avspeglas i skolans verksamhet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmfältens folkhögskola
Campingvägen 3
981 35 Kiruna

Telefon: 0980-675 00
E-post: malmfaltens@kiruna.fhsk.se
Webbadress: http://www.malmfaltensfolkhogskola.se/