Konstutbildning - Bild & Form - Deltid

Ansökan stängd
Skola:
Karlskoga folkhögskola
Plats:
Karlskoga - Örebro län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev, självporträtt i valfri teknik och en intervjudag

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: 1650:-/termin, här ingår eftermiddagsfika, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, viss undervisningsmaterial mm. Vi tar även ut en materialavgift på 3000kr/termin

Kontakt: Michael Hällzon

Telefon: 0586 646 00

E-post:
michael.hallzon@karlskogafhs.se

Konstutbildning - Bild & Form är en ettårig kurs på deltid för dig som vill lära dig grunderna inom teckning, måleri, konst och kulturorientering, keramik, form, material och metoder.

Bild och form – Konstnärlig grundutbildning ger dig en grundläggande estetisk kompetens, som är användbar inom många yrken och för dig som vill gå vidare till högre utbildningar inom området.

 

Kursinnehåll:

  • Bild
  • Keramik
  • Konst & kulturorientering
  • Fördjupningsprojekt 


Ämnet konst och kulturorientering behandlar samtidskonst och kulturyttringar. Vi gör även minst två konstresor under året där vi besöker aktuella arenor för samtidskonst och kultur. Momenten i utbildningens olika ämnen bygger på en kombination av praktik och teori, från grundläggande, orienterande till tillämpande och fördjupning.


Att studera på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara förberedd för livet efter folkhögskolan i ett vidare perspektiv, att vara delaktig, se möjligheter, rättigheter och skyldigheter, därför förekommer även en del schemaberikande aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar mm..

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Den studerande har grundläggande kunskaper i bild och form. Har god kännedom om material, verktyg och tekniker som rör bild och formskapande; teckning, måleri med akvarell, akryl och olja samt tryckteknik, keramik; olika formnings-, dekor- och bränningstekniker. Samt grunder i konst och kulturorientering. Dessutom har deltagare övat sin förmåga till självständigt arbete och samarbete i olika projekt.

Karlskoga folkhögskola

Karlskoga folkhögskola har en spännande mix av kurser som tillsammans skapar en kreativ studiemiljö för vuxna. Vi börjar där du är och bygger på dina förutsättningar och lust att lära. Vi är en interkulturell mötesplats där trygghet och tolerans är ledord, och där människan är i centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Karlskoga folkhögskola
Rektor Lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Telefon: 0586-646 00
E-post: info@karlskogafhs.se
Webbadress: http://www.karlskogafolkhogskola.se/