• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  3 dagar
 • Ansök senast:
  15 maj 2023
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Begränsat antal platser. Kurserna anordnas under förutsättning att tillräckligt antal deltagare anmält sig. Skolan förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 13 jun 2023 - 15 jun 2023

Kontakt: Alice Fyles

E-post:
Alice.fyles@lunnevad.se

Landskapsmåleri

Vi målar av det vackra landskapet kring Lunnevad, vi arbetar i olja, akryl, akvarell i en liten grupp med individuell handledning. Kursen vänder sig både till nybörjare och dig med större erfarenhet. Vid regn arbetar vi i skolans ateljéer.

Därutöver finns olja-, akryl- och akvarellmaterial att köpa till självkostnadspris.

 

Lärare: 
Henry Hermansson -
Henry är utbildad vid Nordiska Konstskolan i Karleby och undervisar i Teckning, Kroki, Måleri och Färglära. Är verksam som konstnär.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.lunnevad.se/landskapsmaleri/

Lunnevads folkhögskola

Lunnevads folkhögskola har en estetisk profil. Det både hörs och känns när man närmar sig skolan. Storband, kammarkör, folkmusik, balett, street, skulptur och grafik är några exempel på vad de studerande på skolans speciallinjer förkovrar sig i. Lärarna på dessa linjer är också verksamma som professionella musiker, konstnärer och dansare vilket innebär en hög kvalitet. På Allmän kurs läser man för behörighet, samtidigt som man kan utveckla sig inom estetiska ämnen. Vår skola ligger i en vacker miljö med god tillgång till övningsrum, konsertlokaler och ateljéer.

Läs mer om skolan

Postadress:
Lunnevads folkhögskola

583 92 Vikingstad

Telefon: 013-23 49 00
E-post: info@lunnevad.se
Webbadress: https://www.lunnevad.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln