Dansimprovisation

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Med väl utarbetade metoder inom dansimprovisation kommer du att utmanas i hur kroppen rör sig när den får röra sig fritt. 

Med väl utarbetade metoder inom dansimprovisation kommer du att utmanas i hur kroppen rör sig när den får röra sig fritt. Varmt välkomna till att skapa, utforska och lära känna ditt dansanta jag. Vi arbetar mycket i grupp för att inspirera, utmana och lära av varandra. Därav kommer flertal dansövningar att även fokusera på att skapa ett tryggt rum och stärka sammanhållningen i gruppen.

Teaterimprovisation, danskomposition, koreografi, kontaktimprovisation och acroyoga kommer att vara återkommande inslag under kursens gång. Se fram emot en fullspäckad vecka med improvisationstekniker, skapande och rörelseglädje. 

Inga förkunskaper krävs. Du är välkommen oavsett om du provat på dansimprovisation tidigare eller inte. Alla arbetar utifrån sina egna förutsättningar. Och du som har improviserat i någon annan uttrycksform, t.ex. teaterimprovisation, kommer att ha glädje av det under våra fem dagar tillsammans. 

Kursledare är Isabelle Farinotte, legitimerad danslärare i modern/nutida dans, dansgestaltning, dansimprovisation och komposition. Isabelle har mer än 10 års erfarenhet av att undervisa dans för människor i olika åldrar. 2017 grundade Isabelle Kamratklassen med syfte att etablera dans och dansgestaltning som eget ämne i grundskolan.

 

Fler kurser inom: Dans Improvisation

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/