Allmän kurs i Kristianstad

Behörighetsgivande kurs Furuboda folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
Vi erbjuder Allmän kurs i centrala Kristianstad! I våra tillgängliga lokaler nära sjukhuset vill vi forma en lärande mötesplats för många olika människor, med ett stort utbud av varierande verksamhet.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökan följt av bokat studiebesök med intervju. Medtag betyg och intyg.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024

Plats för kursen: Furuboda Kristianstad

Kontakt: Martin Tengblad

Telefon: 073-941 46 62

E-post:
martin.tengblad@furuboda.se

Vi erbjuder Allmän kurs i centrala Kristianstad! I våra tillgängliga lokaler nära sjukhuset vill vi forma en lärande mötesplats för många olika människor, med ett stort utbud av varierande verksamhet.

Språket och människan
Allmän kurs riktar sig till dig som efter SFI behöver behörighet på grund eller gymnasienivå. Den vänder sig också till dig som av olika anledningar avbrutit gymnasiet och behöver komplettera dina betyg. Språket och människan sätter ett humanistiskt perspektiv på upplägget och varvar ämnesstudier med inslag från psykologin och sociologin, med syftet att du bättre ska förstå din plats i tillvaron och kunna forma din framtid

Arbetsmetod
Som deltagare på allmän kurs är du själv med och skapar en studieplan för dina studier. Du får även en personlig mentor och studietiden anpassas efter din tidigare utbildning (mellan 1 och 4 läsår). Utbildningen ger behörighet för vidare studier, förbereder dig för att klara dem och inspirerar dig till personlig utveckling.

Kursstart vårterminen 2024: 8 januari

Välkommen med din ansökan!

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagarna i kursen förväntas uppnå behörighet från folkhögskola för högre studier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://furuboda.org/allman-kurs-kristianstad

Furuboda folkhögskola

Furuboda folkhögskola finns i Yngsjö, Malmö och Kristianstad. Hos oss får du tid och möjlighet att i samvaro med andra hitta dig själv, oavsett vilken skola du gått i eller vilka förutsättningar du har. Du får möjlighet att studera i mindre grupper och i lugnare takt. Dina åsikter väger tungt och ditt deltagande betyder allt. Furuboda folkhögskola är en skola där det är lätt att trivas!

Läs mer om skolan

Postadress:
Furuboda folkhögskola

296 86 Åhus

Telefon: 044-781 46 36
E-post: fhsk@furuboda.se
Webbadress: https://www.furuboda.org/

Här kan man känna att det går att lyckas. Här kan man briljera!

Både Indra och Anya ska efter tre år vardera lämna Östra Grevie folkhögskola för att ge sig ut på nya äventyr. Båda hade testat komvux och gymnasiet, men hittade rätt först när de kom till Allmän kurs på folkhögskola.

Läs hela artikeln