CVT – Complete Vocal Technique – grund Kursen är fulltecknad. Är du intresserad av att stå på reservlista? Kontakta oss!

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Få överblick i CVT och hur du kan använda din röst på ett ultimat hälsosamt sätt. Lär dig avdramatisera och lösa eventuella problem med att sjunga. 

Få redskap till att hitta nya sätt att kunna sjunga på, nya möjligheter!

Du kommer att få en överblick i hur Complete Vocal Tecnique fungerar och hur du använder din röst på ett hälsosamt sätt oberoende av vilket ”sound” du vill ha.

Kursen innehåller både föreläsningar, workshops, gruppövningar och masterclass.

I grundkursen fokuserar vi på att jobba med de olika funktionerna i rösten, stöd, muskelminne, klangfärg. Du kommer att få sjunga för de andra deltagarna, lyssna och analysera på inspelade artister och deltagarna i kursen för att få en fördjupad förståelse för metoden som CVT erbjuder och för att hitta verktyg till egen sångteknik och utveckling.

CVT är känt för att vara konkret och effektivt; ett ljud, en benämning, en fysiologisk inställning. Tekniken går hand i hand med anatomin och fysiologin.

Alla kan göra alla typer av ljud som den mänskliga rösten kan göra bara man vet hur även effekter som tex vibrato, vocalbreaks, growl, distortion m.m

CVT är en metod som är uppbyggd med en pedagogik som gör det lätt för dig som sångare att ta till sig. Det ska fungera med en gång. En terminologi som ska var lätt att förstå och vara anpassat till dig som individ utifrån det just du behöver.

Oavsett om du är nybörjare eller sångare i ett professionellt sammanhang så har du möjlighet att lära dig mer om hur du kan utveckla din röst i olika riktningar.

Om du jobbar som sånglärare är det ett utmärkt tillfälle att få fler pedagogiska verktyg för att hjälpa dina sångelever.

Kursledare Jeanette Krantz Adner är utbildad på Malmö Musikhögskola, auktoriserad CVT-pedagog och arbetar på Lunds Dans o Musikalgymnasium i Lund som sångpedagog, driver egna kurser i CVT ”Voice Care”. 
Läs mer om Jeanette: www.jeanetteka.se

 

Fler kurser inom: Musik Pop Rock Jazz Visor

Vi firade varje person som blev antagen till musikhögskolan, även om vi var konkurrenter

David Borgemo är konsertgitarrist och framgångsrik kompositör av gitarrmusik. Hans verk har fått internationell uppmärksamhet. Men han har fortfarande fina minnen från sin tid på musiklinjen på Oskarshamns folkhögskola.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/