Fotografikurs Stilleben - Mike Karlsson Lundgren

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jul 2023 - 28 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 558910

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Genom fotografiska övningar och samtal kring bilder utvecklat vi vårt seende och upplevelse av stilleben-bilden.

Vi arbetar med ljus och komposition inom ramen för stilleben. I samtal om vad som inspirerar oss, allt från fotografins historia, musik, konst, film, doft, minnen, vardag, Det kan vara en blomma, ett bröd, en vas, textil... du själv väljer ett eller flera objekt och fotograferar det under veckan för olika övningar.

I en kombination av demonstration och eget arbete närmar vi oss de allmänna kunskaperna inom fotografi, hur vi hittar ljuset, arbetar med befintligt dagsljus, de olika karaktärerna och möjligheterna att kontrollera ljuset. Sedan går vi tillsammans igenom bilderna i grupp och lär oss av varandra.

De fotografiska övningarna sker på kursgården och även utomhus.

Kursen vänder sig till både nybörjare och mer professionella fotografer samt till dig som på ett eller annat sätt jobbar med fotografi. Målet för veckan är att inspireras och utvecklas som fotograf och komma hem med nya bilder till din portfolio.

Du bör ha baskunskaper samt kunna din digitala kamera och valfritt program för bildbehandling, t.ex Lightroom eller Photoshop. Du tar själv med kamera, dator och den utrustning du känner dig bekväm med. Efter varje foto-tillfälle arbetar du med dina bilder för presentation dagen efter.

Kursledare Mike Karlsson Lundgren har i trettio år har varit verksamhet i skapandet av bilder för magasin och reklam, till största delen internationellt och inom mode. I sitt arbete ”runt kameran och fotografen”, med styling och innehåll, har han samlat på sig erfarenhet och inspiration. Sedan några år tillbaka arbetar han som fotograf med fokus på inredning, stilleben, lifestyle och porträtt.

Mikes ursprung från Norrland i kombination med ett liv och verksamhet i Paris, New York och Berlin har resulterat i ett lugnt och jordnära fotografiskt uttryck förankrat i samtida design och mode. Ofta använder han minnen från platser, ljus och skugga för att återskapa sina bilder. En preferens till dagsljus resulterar i en poetisk känsla med utrymme för tomrum.
Mike Karlsson Lundgren representeras av agenturerna Linkdeco, Cameralink samt WMartistmanagement.

Läs mer om Mike www.mikekarlssonlundgren.com
Instagram: mikekarlssonlundgren

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/