Fritt fram för skrivlusten Kursen är fulltecknad. Är du intresserad av att stå på reservlista? Kontakta oss!

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, mån kl 12.00 - fre kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jul 2023 - 28 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

För dig som vill skriva om ditt liv. Eller äntligen pröva idén som du burit på länge. Nu är det dags. 
Med lusten som utgångspunkt, inte kravet att vara duktig.

En vecka där vi utgår från det kreativa skrivandet. Öppnar upp för fantasin. Slipar sinnena. Tränar på gestaltning, struktur och olika sorters texter.

Det här är nybörjarkursen för dig som bär på en historia som du vill berätta - men inte vet hur du ska komma igång. Eller också har du fått ihop 12 sidor, sedan tog det slut.

Här får du hjälp att öppna upp för kreativitet. Utveckla idéer och minnen som kan bli till texter. Mycket handlar om att våga pröva olika vägar och stilsorter. Ha modet att kasta sig ut, rädsla stryper fantasin.

Under en vecka ägnar vi oss åt gemensamma övningar, läser upp våra texter för varandra, diskuterar och analyserar vart orden och tankarna tog vägen. Varför resultatet blev som det blev. Och hur det är möjligt att gå vidare. 
Varje dag har sitt eget tema; vi går igenom berättarteknik, struktur, gestaltning, karaktärsskildringar. Bland mycket annat. Och så har vi roligt, det är inte minst viktigt.

Kursledare Karin Thunberg är journalist, författare och dramatiker. Under många år var hon anställd på Svenska Dagbladet, där hon fortfarande medverkar som frilansskribent. Hon har också skrivit flera böcker, som de självbiografiska ”Mellan köksfönstret och evigheten, om kärlek, vänskap och arbete”och ”En dag ska jag berätta om mamma”. Hennes dramatiska texter - bland annat en monolog som utgår från hennes ”mammabok” - har framförts på Stockholms Stadsteater och Uppsala stadsteater. 

Karin har genom åren erhållit flera priser, bland annat blev hon Årets stilist 2015 och 2016 fick hon Stora Journalistpriset med motiveringen ”Personporträttens mästare som med absolut stilistiskt gehör, och närmast magisk hantverksskicklighet, avtäcker det djupt mänskliga – inom var och en av oss.”

Sedan 2015 har hon anordnat skrivarkurser i egen regi, både i Sverige och utomlands. Alla har utgångspunkt i berättarglädjen, det kreativa skrivandet.
Läs mer om Karin http://www.karinthunberg.com

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2023-Fritt-fram-för-skrivlusten

Fler kurser inom: Skriva Prosa

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/