InDesign som kreativt verktyg - Nybörjarkurs Kursen ej bokningsbar.

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jul 2023 - 14 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 558910

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Adobe InDesign är det mest användbara digitala verktyget för alla typer av trycksaker. 

Reklamskyltar på stan, visitkort, livsmedelsförpackningar och informationsfolders – alla är de nog formgivna i InDesign. 

I kursen kommer vi under veckans gång tillsammans gå igenom grunderna i InDesign och lära oss att arbeta med layout och typografi – från muspekaren till tryckeriet. Uppgifterna är utformade så att du som deltagare ska få praktisk kunskap som du tidigt ska kunna applicera i din vardag eller yrkesroll.

Vi kommer gå igenom klassiska tryckta format som folders, visitkort, affischer och flyers. Det spelar ingen roll om du vill göra en affisch till gårdsloppisen, utvecklas i din egen kreativitet eller skapa ett nytt marknadsföringspaket till ditt företag – kursens uppgifter går att anpassa efter deltagarnas förutsättningar och ambition. Vi kommer även under kursen testa att skriva ut enklare utskrifter av era uppgifter.

- Till kursen behöver du ta med egen dator och ha installerat 7-dagars provversion av InDesign (såvida du inte redan har Adobe Creative Cloud)
- För deltagare som har ett befintligt projekt de vill arbeta med, går det bra att ta med sig eget bildmaterial och textinnehåll

- För deltagare som inte har eget material kommer jag ta fram ett antal exempel-case med tillhörande grafiska element

InDesign är ett kraftfullt program där bara fantasin sätter gränser, och jag hoppas vi ska ha en både lärorik och kul vecka tillsammans!

Kursledare Maximilian Ehrling läser på konsthögskolan HDK- Valand i Göteborg. Maximilian har studerat förberedande konstlinje på Östra Grevie folkhögskola och Experimentell Medieproduktion vid Malmö Universitet. I hans konstnärskap och som digital formgivare använder Maximilian sig av hela Adobe-serien.
Maximilian arbetar med den grafiska marknadsföringen på Redan Galleri i Malmö och har tidigare tagit frilansuppdrag för bl a teaterkompaniet Scen Demon och Teater Accent.

Se mer av Maximilian 
@maxbrian.horst
@redan.galleri

Mer om kursen
Det är bra om du tar en eller två av de sju prova-på-dagarna på Indesign och bekantar dig med programmet inför kursen. 
Med andra ord blir det alltså helgen innan kursen för att kunna använda dig sammanhängande av den gratis prov-versionen av Indesign.

 

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/