Allmän kurs - Mänskliga rättigheter, kurs 1

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Sundsgårdens folkhögskola
Plats:
Rydebäck - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Folkhögskolan vänder sig till vuxna studerande, från 18 år och uppåt. Till årskurs ett krävs godkänt i matematik, svenska och engelska från grundskolan (åk 9). När du ansökt blir du kallad till en intervju där vi kartlägger dina förkunskaper.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 7 jun 2024

Kostnader: Se Sundsgårdens hemsida för aktuella kostnader.

Kontakt: Erik Nilsson och Anja Jarekvist

Telefon: 042-19 38 39

E-post:
erik.nilsson@sundsgarden.se

Kursen vänder sig till dig som vill komplettera gymnasiets grundläggande behörighet och vissa särskilda behörigheter, så att du sedan kan söka vidare till högskola, universitet eller yrkeshögskola. 

Kanske vill du bli sjuksköterska, socionom, polis, psykolog eller jurist? Då kan du läsa in behörigheterna hos oss. Kursen är ett utmärkt alternativ för dig som vill jobba med människor eller känner ett engagemang för samhällsfrågor. Utöver detta får du viktiga verktyg som du kan använda dig av i framtida studier och ett kommande yrkesliv. 

Kurs 1 vänder sig till dig som behöver mer än ett års studier för att kunna få behörighet till yrkeshögskola, högskola eller universitet. 
Du ges möjlighet att få grundläggande behörighet i de gymnasiegemensamma ämnena. Kursen ger behörighet till yrkeshögskola men för att få behörighet till högskola och universitet krävs att du även läser kurs 2. 
Intyg med studieomdöme och intyg om särskild behörighet i gymnasiegemensamma ämnen ges efter varje avslutat läsår. 
Intag sker terminsvis.

Kurser vi läser i Mänskliga rättigheter kurs 1

Eng 5 – Sv 1/SVA 1 – Ma 1 – Hi 1a1 – Sh 1a1- Nk 1 – Rel 1.
Utöver behörighetsgivande kurser så berör vi även ämnen som Studieteknik och Projekt kopplat till Mänskliga Rättighetsfrågor. 

Vi arbetar mycket med frågor som rör vår omvärld. Vi lägger stor vikt vid att beröra ämnen så som demokrati, omvärldsspaning, livsfrågor och mänskliga rättigheter. Vi tränar på kommunikation, kritiskt tänkande och ökade insikter. Vi vidgar förståelsen för omvärlden och oss själva genom att belysa och analysera olika perspektiv. Vår inriktning, mänskliga rättigheter, genomsyrar en stor del av vår undervisning. 

Du får kontinuerlig respons på ditt arbete, samt att vi tränar på olika former av studieteknik, vilket gör att du kommer att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid att träna på olika redovisnings- och arbetsformer för kunna stärka ditt självförtroende och förbereda dig inför framtida utbildning och/eller yrke. Vi åker på studiebesök, lyssnar på gästföreläsare och anordnar Sundsgårdens MR-dagar. 

Vi jobbar nära varandra i sammanhållna grupper – vilket vi anser vara ett givande arbetssätt. Dina idéer och tankar är värdefulla och bidrar till utformningen av läsårets innehåll. Vi ser att dina tidigare erfarenheter är en tillgång för vårt sätt att arbeta. Vi lär av varandra och utvecklas tillsammans! 

 

Sundsgårdens folkhögskola

Det är din tid nu. Här får du växa, utmanas och inspireras för framtida studier, för arbete, för din passion och för samhällsengagemang. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Sundsgårdens folkhögskola
Örbyvägen 10
257 30 Rydebäck

Telefon: 042-19 38 00
E-post: info@sundsgarden.se
Webbadress: https://sundsgarden.se/