Allmän kurs i Höör

Ansökan stängd
Skola:
Holma folkhögskola
Plats:
Höör - Skåne län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024 - 31 maj 2024

Kontakt: Finn Utas

E-post:
finn.utas@holmafolkhogskola.se

Välkommen till oss på Holma Folkhögskola i Höör! Vi erbjuder en trygg och lugn miljö där du läser in gymnasieämnen i din egen takt. Här får du kunskaper om samhället, miljön och världens tillstånd.

Allmän kurs  i Höör är för dig som vill:  

  • Lära dig nya saker och utvecklas som människa. 

  • Läsa klart gymnasiet.  

  • Få möjlighet att läsa vidare på på yrkeshögskola, högskola och universitet.

  • Studera i en liten grupp i vacker miljö.

  • Få möjligheter att välja praktiskt arbete som en del av dina studier, som till exempel matlagning, hantverk eller odling.

Välkommen till oss på Holma Folkhögskola i Höör. Hos oss är det viktigt att skapa en trygg och lugn miljö där du läser in gymnasieämnen i din egen takt. Här får du kunskaper om samhället, miljön och världens tillstånd, samt utrymme att reflektera kring ditt eget liv och verklighet. 

 

En vanlig vecka när du läser Allmän kurs på plats på Holma Folkhögskola i Höör 

Holma Folkhögskola är en liten skola och vi jobbar i små grupper i en lugn miljö. Du läser som regel heltid, fem dagar i veckan. Om du har särskilda skäl kan du läsa deltid, meddela oss i så fall redan i din ansökan. 

Hos oss är gemenskapen viktig och vi brukar hitta på mycket roligt under terminen, såsom att åka på utflykter och göra studiebesök. Vi använder oss också av den fina miljön på Holma Folkhögskola i vår undervisning, här finns det en skogsträdgård, grönsaksodlingar och möjligheter att snickra och sy.  

Under en del av terminen har vi tillval varje onsdag. Då väljer alla skolans deltagare mellan olika ämnen, såsom matlagning, odling och enkelt snickeri. Dagen brukar avslutas med en gemensam lunch som skolan bjuder på. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.holmafolkhogskola.se/allman-kurs/

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln

Holma folkhögskola

Holma folkhögskola arbetar för en hållbar värld. Vi är en skola i Skåne med inriktning mot hållbarhet, ekologisk odling, permakultur och omställning. Vi driver utbildningar som ger praktisk och teoretisk kunskap om till exempel kretsloppsanpassade system för livsmedel, energi och boende. Alla våra kurser innehåller praktiskt arbete som till exempel odling.

Läs mer om skolan

Postadress:
Holma folkhögskola
Holma 135
243 93 Höör

Telefon: 076 009 38 57
E-post: info@holmafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.holmafolkhogskola.se/