Måleritekniker

Sommar/helg/veckokurs Åsa folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Kom till Åsa i sommar och utforska olika sätt att skapa inom bild och måleri! I kursen Måleritekniker får du prova dig fram med olika material och tekniker för att se vad du trivs bäst med.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Boende i enkelrum på internatet kostar 5 000 kronor, inklusive kursmaterial och alla måltider. Du betalar en anmälningsavgift på 500 kronor. Ordnar du eget boende blir kostnaden för måltider samt material 3 000 kronor. Denna kostnad är obligatorisk.

Kontakt: Linn Benediktson

Telefon: 0157-695 08

E-post:
sommarkurser@asafolkhogskola.se

Detta är kursen som öppnar dina ögon för en mängd olika tekniker inom bildskapande!
Under veckan kommer du till exempel att få prova att måla med akvarell och akryl, skapa med kol och blyerts samt arbeta med kollage. Vi diskuterar sedan det vi skapat, då vi i grupp delar med oss av tips, idéer och alternativa lösningar inom teknikerna.

Målgrupp för kursen:
Måleritekniker är en kurs för dig som vill vidga dina vyer. Veckan på Åsa ger dig möjligheten att prova och bekanta dig med andra idéer och uttryck än de du kanske är van vid.

Kursledare:
Lasse Larsson är utbildad vid Konstfackskolan. Han har arbetat i 30 år som lärare på estetiska folkhögskoleutbildningar, lett målerikurser inom studieförbund samt illustrerat böcker och tidningar. Lasse har arbetat tillsammans med Åsa folkhögskola sedan 1994. Han är väl förtrogen med skolan och dess omgivning, där han för övrigt har sina släktrötter.

Kurstid:
Måndag 3 juli till och med fredag 7 juli 2023.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med eftermiddagsfika klockan 14.30.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.30 och avslutas cirka 17.00.

Kostnader:
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 5 700 kronor. I priset ingår en materialkostnad på 700 kronor. Vid anmälan betalar du 500 kronor i anmälningsavgift.
Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 450kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider och material 3 700 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.

Du faktureras under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Anmälningsavgiften återbetalas ej vid återbud. 

Anmälan:
Sista anmälningsdag är tisdag 16 maj 2023. Anmäl dig här.

Mer info:
Mer om kursen, viktiga praktiska detaljer och information om skolan hittar du via denna länk.
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till: sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Åsa folkhögskola

Det hörs, syns och känns att man går på Åsa folkhögskola. Skolan ligger vackert i Sörmland, nära järnvägsknutarna Katrineholm och Flen. Du bor billigt på vårt internat. Åsa är en mötesplats för folk från världens alla hörn. Deltagare med särskilda behov har möjlighet till hjälpmedel. Nästan alla skolans lokaler är anpassade för rörelsehindrade. Ett flertal hörslingor finns.

Läs mer om skolan

Postadress:
Åsa folkhögskola
Åsa folkhögskola
641 64 Sköldinge

Telefon: 0157-695 00 (växel)
E-post: info@asafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.asa.fhsk.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln