Allmän kurs - Grund- och gymnasienivå SVA

Ansökan stängd
Skola:
Eskilstuna folkhögskola
Plats:
Eskilstuna - Södermanlands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: - För alla skolans kurser gäller att du uppfyller grundläggande krav för att kunna bli antagen. - Du är minst 18 år - Du är klar, eller nästan klar med D-nivån. Du kan även bli antagen om dina kunskaper motsvarar D-nivå oavsett utbildningsbakgrund

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: 500 kr/termin tas ut (1 000 kr läsår)

Kontakt: Daniel Berton

Telefon: 016 - 10 52 80

E-post:
daniel.berton@regionsormland.se

Här kan du läsa på grundnivå eller gymnasienivå årskurs 1, med inriktning svenska som andra språk. Du måste vara klar med svenska som andra språk D-nivå eller på grundskolenivå. 

Hos oss får du möjlighet att studera i lugn takt och i en trygg miljö, där du får både stimulans och tid till eftertanke. För oss är dialog, kunskap och personlig utveckling lika viktiga. Att träna och förbättra svenska språket är centralt i kursen och Du blir bättre på språket genom att vi t.ex. samtalar, diskuterar, läser texter, skriver och gör presentationer. Beroende på din tidigare studiebakgrund, kan du behöva läsa ett till tre år.

Studierna är i stor utsträckning anpassade till dina förkunskaper i det svenska språket, vilket betyder att du läser på din nivå och fortsätter där du är. Vi vill ge dig en god grund för ett livslångt lärande.

Kursinnehåll

Du läser SVA, engelska, matematik, samhällskunskap och naturkunskap samt lär dig mer om det svenska samhället och omvärlden. Undervisningen anpassas till dina kunskaper i svenska.

Hur lång tid du går allmän kurs på grundskolenivå eller gymnasienivå med inriktning SVA beror på vad du studerat tidigare och vad du har för syfte med dina studier.

På kursen får du utveckla din studieteknik och din förmåga att ta ansvar för och planera dina studier. För att bredda och fördjupa dina kunskaper genomför vi temastudier under vissa perioder av läsåret. Detta sker både individuellt och i grupp. En god atmosfär i gruppen skapar tillit och lust att lära, därför arbetar vi med aktiviteter som stärker dig och gruppkänslan.

På folkhögskolan ger vi förutom behörigheter i enskilda ämnen också ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga enligt en sjugradig skala. För att få studieomdöme från folkhögskola måste du studera ett läsår på heltid (ett läsår motsvarar minst 30 veckor),  inte ha mer än 20% frånvaro och läsa på gymnasienivå.

Intyg

På Eskilstuna folkhögskolas kurser får deltagaren ett kursintyg efter avslutad kurs. På allmän kurs kan deltagaren förutom behörigheter även få ett studieomdöme.

Läs och skriv

På Eskilstuna folkhögskola har du som deltagare rätt till det stöd du behöver för att kunna klara av dina studier. Du har möjlighet att få stöd både enskilt och i grupp med utgångspunkt i dina behov.

Kostnader

All undervisning på skolan är kostnadsfri men en avgift på 500 kr/termin tas ut (1 000 kr läsår) som täcker kostnader för material, studieresor och gemensamma aktiviteter. 

(Vi reserverar oss för eventuella förändringar i kursinnehåll och kursutbud)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://eskilstunafolkhogskola.nu/kurser/allman-kurs-grund-gym-sva/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln

Eskilstuna folkhögskola

Vi är en skola som spirar av liv. Någon beskrev oss som sitt andra vardagsrum och det är någonstans där vi vill befinna oss  en trygg plats där du kan vara dig själv och där ditt lärande blir en upplevelse.

Läs mer om skolan

Postadress:
Eskilstuna folkhögskola
Gösta Wasastiernas gränd 4
633 42 Eskilstuna

Telefon: 016-10 52 80
E-post: etfhsk@regionsormland.se
Webbadress: http://www.eskilstunafolkhogskola.nu/