Allmän kurs - Grundnivå

Ansökan stängd
Skola:
Eskilstuna folkhögskola
Plats:
Eskilstuna - Södermanlands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För alla skolans kurser gäller att du uppfyller grundläggande krav för att kunna bli antagen. - Du är minst 18 år - Du är klar med D-nivån. Du kan även bli antagen om dina kunskaper motsvarar D-nivå oavsett utbildningsbakgrund

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: 500kr/termin tas ut (1 000 kr läsår)

Kontakt: Daniel Berton

Telefon: 016 - 10 52 80

E-post:
daniel.berton@regionsormland.se

Allmän kurs - Grund är till för dig som behöver komplettera din utbildning från grundskolan och som är klar med svenska som andra språk på D-nivå. 

Hos oss får du möjlighet att studera i lugn takt och i en trygg miljö, där du både får stimulans och tid till eftertanke. För oss är dialog, kunskap och personlig utveckling lika viktiga. Att träna och förbättra svenska språket är centralt i kursen och Du blir bättre på språket genom att vi t.ex. samtalar, diskuterar, läser texter, skriver och gör presentationer. Kursen är på ett eller två år beroende på din tidigare studiebakgrund.

Kursen är förberedande inför fortsatta studier på t.ex. gymnasienivå komvux, kommunala och yrkeskurser.

Studierna är i stor utsträckning anpassade till dina förkunskaper i det svenska språket, vilket betyder att du läser på din nivå och fortsätter där du är. Vi vill ge dig en god grund för ett livslångt lärande.

Kursinnehåll

Du läser ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap och naturkunskap.

Hur lång tid du går allmän kurs grundskolenivå beror på vad du studerat tidigare och vad du har för syfte med dina studier.

På kursen får du utveckla din studieteknik och din förmåga att ta ansvar för och planera dina studier. För att bredda och fördjupa dina kunskaper genomför vi temastudier under vissa perioder av läsåret. Detta sker både individuellt och i grupp. En god atmosfär i gruppen skapar tillit och lust att lära, därför arbetar vi med aktiviteter som stärker dig och gruppkänslan.

På folkhögskolan ger vi förutom behörigheter i enskilda ämnen också ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga enligt en sjugradig skala. För att få studieomdöme från folkhögskola måste du studera minst ett läsår på heltid.

Intyg

På Eskilstuna folkhögskolas kurser får deltagaren ett kursintyg efter avslutad kurs. På allmän kurs kan deltagaren förutom behörigheter även få ett studieomdöme. 

Läs och skriv

På Eskilstuna folkhögskola har du som deltagare rätt till det stöd du behöver för att kunna klara av dina studier. Du har möjlighet att få stöd både enskilt och i grupp med utgångspunkt i dina behov.

Kostnader

All undervisning på skolan är kostnadsfri men en avgift på 500kr/termin tas ut (1 000 kr läsår)  som täcker kostnader för material, studieresor och gemensamma aktiviteter. Kontrollera att du har försörjning för hela din studietid innan du antar din plats.

 

(Vi reserverar oss för eventuella förändringar i kursinnehåll och kursutbud)

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du får motsvarande gymnasiekompetens och grundläggande behörighet för att studera vidare på yrkeshögskola, högskola, universitet och folkhögskolans eftergymnasiala utbildningar. Förutom det får du en allmänbildning så att du lättare kan orientera dig i samhället och utvecklas som människa.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://eskilstunafolkhogskola.nu/kurser/allman-kurs-grundniva/

Fler kurser inom: Grundskolenivå

Utan folkhögskolan hade jag inte haft något av det jag har idag

Stina menar att hon var hopplös redan på högstadiet, i gymnasiet hoppade hon av. Men 2003 hittade hon äntligen till Mora folkhögskola och resten är historia. Idag arbetar hon själv som lärare på en folkhögskola.

Läs hela artikeln

Eskilstuna folkhögskola

Vi är en skola som spirar av liv. Någon beskrev oss som sitt andra vardagsrum och det är någonstans där vi vill befinna oss  en trygg plats där du kan vara dig själv och där ditt lärande blir en upplevelse.

Läs mer om skolan

Postadress:
Eskilstuna folkhögskola
Gösta Wasastiernas gränd 4
633 42 Eskilstuna

Telefon: 016-10 52 80
E-post: etfhsk@regionsormland.se
Webbadress: http://www.eskilstunafolkhogskola.nu/