Bibelskola distans Påbyggnad Stockholm

Ansökan stängd
Skola:
Ågesta folkhögskola
Plats:
Farsta - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 18 år.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Kostnader: Inackordering och mat under en kurshelg: 500 kr/boende samt 600 kr/mat. Kursen är möjlig att genomföra som studiemedelsberättigade halvfartstudier. Studierna är avgiftsfria.

Kontakt: Rasmus Ljungberg

E-post:
rasmus.ljungberg@agesta.nu

Bibelskola på distans Påbyggnad, riktar sig till dig som läst färdigt vår grundkurs och vill fullfölja den genomgång av Bibeln du påbörjat under grundkursen. Minimiålder 18 år.

Målsättning

Bibelskola på distans Påbyggnad vill:

  • Ge dig en gedigen förståelse för Gamla testamentet, Nya testamentets brevlitteratur samt Uppenbarelseboken.
  • Ge dig en helhetssyn på Bibeln som skapar tro och ett rikare andligt liv.
  • Inspirera till tjänst i kår och församling.

För vem?
Bibelskola på distans Påbyggnad riktar sig till dig som läst färdigt vår grundkurs och vill fullfölja den genomgång av Bibeln du påbörjat under grundkursen. Eftersom hela Bibeln inte hinns med under grundkursen blir detta år en naturlig fortsättning för dina studier på bibelskolan. Minimiålder 18 år.

Hur är kursen upplagd?
Påbyggnadskursen är en halvfartskurs med fem obligatoriska kurshelger (lördag-söndag) under läsåret. Under dessa helger möts alla deltagare för undervisning, gruppsamtal, gemenskap och gemensamma samlingar med bön och lovsång. Kursstart hålls på Ågesta i september. Den andra kurshelgen hålls i november. Ytterligare tre kurshelger är obligatoriska under vårterminen 2025.

Google Classroom
Mellan kurshelgerna läser du hemma i egen takt. Utöver det så träffas vi för ett antal digitala lektioner och studiegrupper mellan helgerna. Kursmaterial får du och kursuppgifter löser du via Google Classroom, som är ett lättanvänt pedagogiskt verktyg för flexibelt lärande och en plattform för kurser och studiecirklar som helt eller delvis går på distans. Du har kontakt med lärare och övriga kursdeltagare via Google Classroom, mail samt och videosamtal. För att fullfölja kursen behöver du tillgång till dator med internetuppkoppling.

Ämnen
Bibelskola på distans Påbyggnad innehåller ämnena Nya Testamentet, Gamla Testamentet och Lärjungaskap.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://agesta.nu/utbildningar/bibelkurser/bibelskola-pa-distans-2.html

Ågesta folkhögskola

Ågesta folkhögskola erbjuder studier av hög kvalité med erfarna lärare i en lugn studiemiljö med små grupper. Skolan är vackert belägen nära centrala Stockholm vid sjön Magelungen och Ågesta friluftsområde som används för motion och friskvård. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ågesta folkhögskola
Bonäsvägen 5
123 52 Farsta

Telefon: 08-562 28 100
E-post: kontakt@agesta.nu
Webbadress: https://www.agesta.nu/